Városlista
2018. április 25, szerda - Márk

Hírek

2017. December 05. 19:06, kedd | Helyi
Forrás: Adrienn

Gyenes Attila képviselő lakossági fórumon összegezte az elmúlt évet

Gyenes Attila képviselő lakossági fórumon összegezte az elmúlt évet

Évértékelő lakossági fórumot tartott Gyenes Attila önkormányzati képviselő, a gazdasági bizottság elnöke december 4-én (hétfőn) a Kiskunfélegyházi Dózsa György Általános Iskola ebédlőjében.

– Napi kapcsolatom van a körzetemben élőkkel és mindennap felmerülnek olyan kérések, amelyben segítséget kell nyújtanom. Ezeket a jelzéseket, kéréseket sokan telefonon, e-mailben, vagy a közösségi hálón juttatják el hozzám. Mindenkit arra biztatok, hogy ezt tegyék meg a jövőben is, mert minden esetben reagálok az információkra. Annak is utána járok minden alkalommal, hogy megoldódott-e a jelzett probléma, legyen az a fűvágással kapcsolatos gond, vagy az, hogy nem vitték el a zöldhulladékot, esetleg a lehullott lombot nem sikerült időben elszippantani. Vannak többször birtokvitás ügyek is, ezekben a szakhatóságokkal való kapcsolat megteremtésében tudok segíteni – nyilatkozta lapunknak a képviselő a fórumot megelőző percekben.

Az összejövetelen megjelent Csányi József polgármester, Balla László alpolgármester, Faragó Zsolt jegyző, Dósai Bence kabinet-vezető, Gyuricza Gergő, a város fejlesztési csoportvezetője, Juhász László a városüzemeltetési osztály és közterület felügyeleti csoport vezetője is.

Míg Csányi József városunk polgármestere összességében, az egész városra kivetítve mondta el az utóbbi időszak fejlesztéseit és a tervezett beruházásokat, addig a körzet önkormányzati képviselője kifejezetten a 3. számú választókerületre koncentrálta mondanivalóját, melyet a megjelentek nagy érdeklődéssel fogadtak.

Gyenes Attila elégedettségét fejezte ki beszámolójában, melyben összegzésként elmondta, hogy eredményes évet tudhat magáénak a körzet csakúgy, mint a város, hiszen olyan fejlesztések valósultak meg, amelyekre már régóta várt mindenki. A közvilágítás javítása mellett megemlítette a parkolók gyarapodását, valamint több helyen megoldódott a csapadékvíz-elvezetése is. Azt is megtudhatták a fórumon megjelentek, hogy a körzethez tartozó Szent Benedek Iskola új tornatermének megépüléséhez az önkormányzat több mint 100 millió forinttal járult hozzá.

A jövő évi tervekkel kapcsolatosan már előrevetítette a képviselő, hogy a megkezdett munka nem ért véget sem a városban, sem a körzetben. Az elkövetkező évben mindenképpen meg kell oldani azokon a helyeken a csapadékvíz-elvezetését és az út újra aszfaltozását, amelyeken ez még nem történt meg. Ilyen például a Horváth Zoltán utca. De körzetben lévő Arad utca és a Mezősi Károly utca aszfaltozása is aktuálissá vált. A gyalogosok biztonságos közlekedésének kapcsán pedig kihangsúlyozta a képviselő, hogy az önerős járdaépítést 2018-ban is támogatja az önkormányzat.

Végezetül a közbiztonság növeléséről beszélt Gyenes Attila, melynek érdekében több térfigyelő kamerát szeretne kihelyeztetni a körzetben, és a tervek között szerepel egy közösségi ház kialakítása is, ahol különféle összejöveteleket, közös programokat lehet megvalósítani.

(Fotók: Félegyházi Közlöny)

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2018. Április 25. 14:59, szerda | Helyi

Helikopterről is figyelték a szabálytalankodókat

Motoros rendőrök és szolgálati helikopter bevonásával folytatta a fokozott ellenőrzést a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság az M5-ös autópályán.

2018. Április 25. 09:26, szerda | Helyi

Kiváló lovászokat nevel a Mezgé

Két félegyházán tanuló diáklány is dobogós helyen végzett a városunkban megrendezett Lovász Szakma Kiváló Tanulója országos versenyen.

2018. Április 25. 08:38, szerda | Helyi

A drogozás után kifosztotta öntudatlan ismerősét a félegyházi férfi

Vádat emeltek egy 23 éves kiskunfélegyházi férfivel szemben, aki dizájner drogot fogyasztott egy fiatalkorú ismerősével, majd mikor az iskolás fiú félig öntudatlan állapotba került, kifosztotta és magára hagyta.

2018. Április 25. 08:33, szerda | Helyi

Átvette megbízólevelét Lezsák Sándor

Lezsák Sándor országgyűlési képviselőnek ismét bizalmat szavaztak a 4. számú választókerületben, Bács-Kiskun megyében.