Városlista
2018. január 22, hétfő - Vince

Hírek

2017. December 05. 19:06, kedd | Helyi
Forrás: Adrienn

Gyenes Attila képviselő lakossági fórumon összegezte az elmúlt évet

Gyenes Attila képviselő lakossági fórumon összegezte az elmúlt évet

Évértékelő lakossági fórumot tartott Gyenes Attila önkormányzati képviselő, a gazdasági bizottság elnöke december 4-én (hétfőn) a Kiskunfélegyházi Dózsa György Általános Iskola ebédlőjében.

– Napi kapcsolatom van a körzetemben élőkkel és mindennap felmerülnek olyan kérések, amelyben segítséget kell nyújtanom. Ezeket a jelzéseket, kéréseket sokan telefonon, e-mailben, vagy a közösségi hálón juttatják el hozzám. Mindenkit arra biztatok, hogy ezt tegyék meg a jövőben is, mert minden esetben reagálok az információkra. Annak is utána járok minden alkalommal, hogy megoldódott-e a jelzett probléma, legyen az a fűvágással kapcsolatos gond, vagy az, hogy nem vitték el a zöldhulladékot, esetleg a lehullott lombot nem sikerült időben elszippantani. Vannak többször birtokvitás ügyek is, ezekben a szakhatóságokkal való kapcsolat megteremtésében tudok segíteni – nyilatkozta lapunknak a képviselő a fórumot megelőző percekben.

Az összejövetelen megjelent Csányi József polgármester, Balla László alpolgármester, Faragó Zsolt jegyző, Dósai Bence kabinet-vezető, Gyuricza Gergő, a város fejlesztési csoportvezetője, Juhász László a városüzemeltetési osztály és közterület felügyeleti csoport vezetője is.

Míg Csányi József városunk polgármestere összességében, az egész városra kivetítve mondta el az utóbbi időszak fejlesztéseit és a tervezett beruházásokat, addig a körzet önkormányzati képviselője kifejezetten a 3. számú választókerületre koncentrálta mondanivalóját, melyet a megjelentek nagy érdeklődéssel fogadtak.

Gyenes Attila elégedettségét fejezte ki beszámolójában, melyben összegzésként elmondta, hogy eredményes évet tudhat magáénak a körzet csakúgy, mint a város, hiszen olyan fejlesztések valósultak meg, amelyekre már régóta várt mindenki. A közvilágítás javítása mellett megemlítette a parkolók gyarapodását, valamint több helyen megoldódott a csapadékvíz-elvezetése is. Azt is megtudhatták a fórumon megjelentek, hogy a körzethez tartozó Szent Benedek Iskola új tornatermének megépüléséhez az önkormányzat több mint 100 millió forinttal járult hozzá.

A jövő évi tervekkel kapcsolatosan már előrevetítette a képviselő, hogy a megkezdett munka nem ért véget sem a városban, sem a körzetben. Az elkövetkező évben mindenképpen meg kell oldani azokon a helyeken a csapadékvíz-elvezetését és az út újra aszfaltozását, amelyeken ez még nem történt meg. Ilyen például a Horváth Zoltán utca. De körzetben lévő Arad utca és a Mezősi Károly utca aszfaltozása is aktuálissá vált. A gyalogosok biztonságos közlekedésének kapcsán pedig kihangsúlyozta a képviselő, hogy az önerős járdaépítést 2018-ban is támogatja az önkormányzat.

Végezetül a közbiztonság növeléséről beszélt Gyenes Attila, melynek érdekében több térfigyelő kamerát szeretne kihelyeztetni a körzetben, és a tervek között szerepel egy közösségi ház kialakítása is, ahol különféle összejöveteleket, közös programokat lehet megvalósítani.

(Fotók: Félegyházi Közlöny)

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2018. Január 22. 14:02, hétfő | Helyi

Járművezetéstől eltiltott sofőröket vettek őrizetbe Kiskunfélegyházán

Egy nap alatt két járművezetőt vettek őrizetbe a kiskunfélegyházi rendőrök.

2018. Január 22. 11:24, hétfő | Helyi

Március másodikáig lehet pályázni

Nagycsaládosoknak hirdet pályázatot a Magyar Nemzeti Üdülési Alapítvány az Erzsébet-program keretében

2018. Január 22. 11:19, hétfő | Helyi

Mire figyeljünk a biztosítás megkötésénél?

Javában tart a tél és ez kedvez a síelés és egyéb téli sportok, utazások szerelmeseinek. De minden utazás akkor pihentető, ha nyugalomban telik.

2018. Január 21. 16:00, vasárnap | Helyi

Szabadság, spinning, szerelem....

Kinek, mikor és miért érdemes elkezdeni?