Városlista
2018. július 18, szerda - Frigyes

Hírek

2017. December 05. 19:06, kedd | Helyi
Forrás: Adrienn

Gyenes Attila képviselő lakossági fórumon összegezte az elmúlt évet

Gyenes Attila képviselő lakossági fórumon összegezte az elmúlt évet

Évértékelő lakossági fórumot tartott Gyenes Attila önkormányzati képviselő, a gazdasági bizottság elnöke december 4-én (hétfőn) a Kiskunfélegyházi Dózsa György Általános Iskola ebédlőjében.

– Napi kapcsolatom van a körzetemben élőkkel és mindennap felmerülnek olyan kérések, amelyben segítséget kell nyújtanom. Ezeket a jelzéseket, kéréseket sokan telefonon, e-mailben, vagy a közösségi hálón juttatják el hozzám. Mindenkit arra biztatok, hogy ezt tegyék meg a jövőben is, mert minden esetben reagálok az információkra. Annak is utána járok minden alkalommal, hogy megoldódott-e a jelzett probléma, legyen az a fűvágással kapcsolatos gond, vagy az, hogy nem vitték el a zöldhulladékot, esetleg a lehullott lombot nem sikerült időben elszippantani. Vannak többször birtokvitás ügyek is, ezekben a szakhatóságokkal való kapcsolat megteremtésében tudok segíteni – nyilatkozta lapunknak a képviselő a fórumot megelőző percekben.

Az összejövetelen megjelent Csányi József polgármester, Balla László alpolgármester, Faragó Zsolt jegyző, Dósai Bence kabinet-vezető, Gyuricza Gergő, a város fejlesztési csoportvezetője, Juhász László a városüzemeltetési osztály és közterület felügyeleti csoport vezetője is.

Míg Csányi József városunk polgármestere összességében, az egész városra kivetítve mondta el az utóbbi időszak fejlesztéseit és a tervezett beruházásokat, addig a körzet önkormányzati képviselője kifejezetten a 3. számú választókerületre koncentrálta mondanivalóját, melyet a megjelentek nagy érdeklődéssel fogadtak.

Gyenes Attila elégedettségét fejezte ki beszámolójában, melyben összegzésként elmondta, hogy eredményes évet tudhat magáénak a körzet csakúgy, mint a város, hiszen olyan fejlesztések valósultak meg, amelyekre már régóta várt mindenki. A közvilágítás javítása mellett megemlítette a parkolók gyarapodását, valamint több helyen megoldódott a csapadékvíz-elvezetése is. Azt is megtudhatták a fórumon megjelentek, hogy a körzethez tartozó Szent Benedek Iskola új tornatermének megépüléséhez az önkormányzat több mint 100 millió forinttal járult hozzá.

A jövő évi tervekkel kapcsolatosan már előrevetítette a képviselő, hogy a megkezdett munka nem ért véget sem a városban, sem a körzetben. Az elkövetkező évben mindenképpen meg kell oldani azokon a helyeken a csapadékvíz-elvezetését és az út újra aszfaltozását, amelyeken ez még nem történt meg. Ilyen például a Horváth Zoltán utca. De körzetben lévő Arad utca és a Mezősi Károly utca aszfaltozása is aktuálissá vált. A gyalogosok biztonságos közlekedésének kapcsán pedig kihangsúlyozta a képviselő, hogy az önerős járdaépítést 2018-ban is támogatja az önkormányzat.

Végezetül a közbiztonság növeléséről beszélt Gyenes Attila, melynek érdekében több térfigyelő kamerát szeretne kihelyeztetni a körzetben, és a tervek között szerepel egy közösségi ház kialakítása is, ahol különféle összejöveteleket, közös programokat lehet megvalósítani.

(Fotók: Félegyházi Közlöny)

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2018. Július 17. 17:08, kedd | Helyi

Utoljára még kiszínezték a főteret

A Holló László Képzőművész Kör felhívására korosztálytól függetlenül érkeztek kreatív aszfaltfestők és laikus alkotók egyaránt.

2018. Július 17. 14:33, kedd | Helyi

Tájékoztatót tartanak a piaci árusítás szabályairól

A tájékoztatón a Béke téri piacon július 20-án, pénteken 10 órától vehetnek részt az érdekeltek.

2018. Július 17. 13:01, kedd | Helyi

Indul az őzek párzási időszaka

Nemcsak azokon a helyeken lehet a közutakon a felbukkanásukra számítani, ahol ki van helyezve a vadveszélyt jelző tábla, hanem máshol is.

2018. Július 17. 12:24, kedd | Helyi

Újabb támogatást nyert el Bács-Kiskun megye 77 települése

A meglévő és új közösségek fejlesztése, a helyi identitás erősítése térségünkben is kiemelt feladat...