Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2017. Szeptember 22. 14:25, péntek | Helyi
Forrás: Adrienn

Gondoskodtak a könnyed kikapcsolódásról a Magyar Dráma Napján

Gondoskodtak a könnyed kikapcsolódásról a Magyar Dráma Napján

A Kiskunfélegyházi Alapfokú Művészeti Iskola a Magyar Dráma Napja alkalmából kellemes kikapcsolódásra invitálta nagyérdemű közönségét 2017. szeptember 21-én (csütörtökön).

A látványos előadással tarkított zenés felolvasóesten a Művészeti Iskola tanárai és növendékei tették vidámmá és tartalmassá az esős, őszi délutánt.

A magyar dráma napja a magyarországi és határon kívüli magyar drámairodalom ünnepe. 133 éve tartották Madách Imre: Az ember tragédiája című drámai költeményének ősbemutatóját a Nemzeti Színházban, melynek hatására a következő évben kezdeményezte a Magyar Írók Szövetsége, hogy a darab bemutatójának napja legyen a magyar dráma napja.

Az emléknap célja a magyar színházművészet értékeinek jobb megismertetése, és az írók ösztönzése újabb alkotások létrehozására. S mivel a Kiskunfélegyházi Alapfokú Művészeti Iskolában annyiféle művészeti ág van jelen, egyértelmű, hogy igazán csak ők tudják igazán széppé és emlékezetessé tenni ezt az ünnepet mindannyiunk számára.

Kis-Fekete Vilmos, a Zeneiskola vezetője az Magyar Dráma Napja alkalmából tartott köszöntőjében elmondta, hogy nemcsak a művészeti iskola dráma tagozatos növendékei, hanem minden tanszak készült az ünnepi műsorra. Így méltóképpen bemutathatják közönségüknek, hogy mi minden kapcsolódik egy drámai darab előadásához és annak élvezetessé, színesebbé, valóban szórakoztatóvá tételéhez.
A majd egy órás előadást követő vastapsból pedig egyértelművé vált, hogy a növendékek és tanáraik fáradtságot nem ismerő felkészülése elérte célját.

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 29. 07:39, hétfő | Helyi

Már csak Bács-Kiskun vármegyében maradt érvényben a tűzgyújtási tilalom

A csapadékos időjárásnak köszönhetően csökkent a tűzveszély, ezért csütörtöktől Bács-Kiskun vármegye kivételével mindenütt visszavonják a tűzgyújtási tilalmat

2024. Április 29. 07:37, hétfő | Helyi

Élvezzük ki a nyárias időt, amíg lehet

Anticiklon alakítja a következő napok időjárását is, majd csütörtökön nedvesebb levegő érkezik, és többfelé fordulhat elő zápor, zivatar az országban.

2024. Április 28. 12:06, vasárnap | Helyi

Hírek az Ótemplomból

2024. április 28. - HÚSVÉT 5. VASÁRNAPJA

2024. Április 28. 09:17, vasárnap | Helyi

Hírek a Szent István templomból

2024. április 28. - HÚSVÉT 5. VASÁRNAPJA