Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2016. Június 13. 13:27, hétfő | Helyi
Forrás: - Adrienn -

Göllesz Iskolánk tanulói harmadikként végeztek az országos tanulmányi versenyen

Göllesz Iskolánk tanulói harmadikként végeztek az országos tanulmányi versenyen

Idén Dunaújvárosban került megrendezésre a 41. Országos Komplex Tanulmányi Verseny a tanulásban akadályozott 6-7. osztályos gyerekek részvételével.

Áprilisban zajlott a megyei forduló, melyen a Kiskunfélegyházi Göllesz Viktor Általános Iskola, Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény első helyen, másodikként pedig a tiszakécskei iskola végzett, így ez a két iskola képviselhette megyénket az országos versenyen.
A gyerekek 6 tantárgyból mérték össze tudásukat: magyar-irodalomból, magyar nyelvtanból, informatikából, földrajzból, életvitelből és történelemből. Városunk speciális nevelési igényű diákjait foglalkoztató oktatási intézményéből 4 gyermek vett részt a versenyen. Pénteken megírtak egy egyéni nyelvtani versenylapot, szombaton pedig a többi öt tantárgyból csapatversenyen vettek részt a gyerekek. Mindösszesen 25 csapat indult a megmérettetésen és a félegyháziak a 3. helyet tudták megszerezni maguknak.
Ma (június 13-án) városunk önkormányzata nevében Csányi József polgármester és Balla László alpolgármester oklevéllel és ajándékkal ismerte el a diákok és nevelőik sikeres eredményét. A megbecsülés ajándékai mellé még egy meglepetést kaptak. A helyi moziban kiválaszthatnak egy filmet és a hét folyamán térítésmentesen megtekinthetik azt.

A versenyen részt vevő diákok:
Somodi Beatrix, Halál László, Juhász Zoltán, Kozák Ivó


Felkészítő tanáraik: Horváthné Gulyás Henrietta, Bartosné Horváth Katalin és Dr. Pesír Irén

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 21:11, csütörtök | Helyi

105. születésnapját ünnepelte Erzsike néni

Kiskunfélegyháza legidősebb polgára betöltötte 95. életévét.

2024. Április 25. 19:54, csütörtök | Helyi

Anyakönyvi hírek

Az alábbiakban legfrissebb anyakönyvi híreinket olvashatják.

2024. Április 24. 14:04, szerda | Helyi

Gyermekrajzpályázatot hirdet a MÁV a balesetek megelőzése érdekében

A MÁV és az ORFK-Országos Balesetmegelőzési Bizottság közös gyermekrajzpályázatot hirdet iskolásoknak, amelynek témája a biztonságos közlekedés - közölték a szervezők az MTI-vel szerdán.

2024. Április 24. 12:16, szerda | Helyi

Idén is megrendezik a Fülemülék éjszakája programsorozatot

A Fülemülék éjszakája országos rendezvénysorozatra április második felétől május végéig országszerte számos helyszínen várják a madarászok az érdeklődőket.