Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2019. Január 28. 15:48, hétfő | Helyi
Forrás: Dinnyés Gyula

Füzesgyarmaton és Temesváron jártak a Koppány íjászok

Füzesgyarmaton és Temesváron jártak a Koppány íjászok

2019. január 19-én, szombaton Füzesgyarmatra utaztak a Koppányok teremíjász versenyre. Az Arany Sólyom Hagyományőrző Íjászegyesület által szervezett történelmi teremjász megmérettetésre hárman utaztak a Koppányok.

Ifjú Fetter Tamás ebben az esetben a korosztályában a legkisebb volt, 283 ponttal ötödik lett.
Fetetrné Nagy Tünde araszolva a ranglétrán fölfelé 274 ponttal a 17. helyen zárta a napot. Tünde eredményéhez azért illik elmondani azt a tényt, hogy bizony több tapasztaltabb íjászt is megelőzött ezzel a helyezéssel.
Szeibert Imre a legnagyobbak közt küzdött. Mivel OB előtti versenyidőszak volt, így bizony az OB anspiránsok zöme jelen volt. Tehát egy kisebb előjátéknak is nevezhető ez a nap. Imre 430 ponttal 68% os teljesítménnyel 60 induló között 21. lett.
A sok megtett kilométer ellenére egy kiváló tapasztalatgyűjtő nap volt a Koppányok szemszögéből. Abban a reményben vállalják az utazás fáradalmait a következő gyarmati versenyre a Koppányok, ha a sporthoz illetlen alkohol ott is el fog tűnni!

2019. január 26-án rendezte meg Temesváron a TM Archery íjász egyesület a Circuitul Indoor de iarna 2018-2019 sorozat 2. íjászversenyét. A Banu Sportcsarnokban rendezett versenyre legfőképpen a Parciumból érkeztek román és magyar íjászok a megmérettetésre. A rossz időjárás, útviszonyok ellenére az Anyaországból is többen megjelentek. Kiskunfélegyházáról a Turul Koppány Íjászok keltek ezen a szombaton korábban a verseny kedvéért. Szerencsére már szinte majdnem végig autópályán el lehet jutni Temesvárra. A gúnyhatár átlépése is zökkenőmentes, így a távolság és a havas pálya ellenére is 3 órás úttal oda lehetett érni.
A Koppányok égisze alatt Sárkány Szabina, Fetterné Nagy Tünde, Kis Mónika, Rácz Nikolász, Szeibert Imre, ifjú Fetter Tamás és Dinnyés Gyula képviselte Kiskunfélegyháza várost.
12 célon két körben célonként 3 lövéssel, maximum 720 összpont lehetőségével kellett bizonyítani az íjász tudást.
Koppányaink nagyszerűen vették az akadályokat.
- Felnőtt nő vadász reflex kategóriában Kis Mónika 63% os teljesítménnyel 460 ponttal az első helyen zárta a versenyt.
- Fetterné Nagy Tünde felnőtt nő, pusztai kategóriában szintén az első helyen végzett.
- Sárkány Szabina a megszokott nyugalmával gyűjtötte a pontokat és remekelt a versenyen. Hiszen Szabina az 507 ponttal felnőtt férfi kategóriában második helyezést ért volna el. Így Szabina 70%-os teljesítménnyel kategóriája legjobbjaként zárta a versenyt.
- Ifjú Fetter Tamás a mini kategóriában 259 ponttal a második helyen végzett.
- Felnőtt férfi pusztai kategóriában Szeibert Imre 486 ponttal ( 68% ) második lett!
- Rácz Nikolászt a longbow íjjal ezesetben a pusztaiakkal együtt értékelték. Dobogós helyezést nem ért el, középmezőnyben végzett.
- Dinnyés Gyula vadászreflex íjjal 80 %-os teljesítménnyel 576 ponttal az első helyen zárta a napot.
Összegezve a napot. Megérte az utazás fáradtsága, hiszen ezzel a Koppányok viszonozták a romániai íjászoknak, hogy hűségesen látogatják a Koppányok által szervezett versenyeket! Sok tapasztalatgyűjtés után nagyszerű versenyt szerveztek. A sorozatuk 3 fordulója márciusban lesz, ha Isten is úgy akarja, akkor a Koppányok szeretnének ismét jelen lenni. Bejáratott úton már talán a GPS
is könnyebben oda vezet a csarnokhoz.

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 17:27, kedd | Helyi

Dobogós eredmény országos angol versenyen

Kiemelkedő eredményeket értek el a mórások a HEBE Kft. angol nyelvű országos egyfordulós levelezős egyéni és csapatversenyén.

2024. Április 16. 16:36, kedd | Helyi

Összeütközött két gépkocsi az 5-ös főúton

Kiskunfélegyháza határában akadályozza a forgalmat a baleset.

2024. Április 16. 12:38, kedd | Helyi

Nemzetközi zongoraversenyen bizonyítottak

Elek Janka és Elek János négykezes formációját Kiemelt Arany fokozattal díjazták.

2024. Április 16. 09:26, kedd | Helyi

Hidegfront vet véget az áprilisi nyárnak

Hidegfront vet véget az áprilisi nyárnak: beborul az ég, és többfelé kell esőre, akár zivatarra is készülni.