Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2016. Március 15. 08:00, kedd | Helyi
Forrás: Adrienn

Forradalmi táncházzal ünnepeltek a Rocktárban

Forradalmi táncházzal ünnepeltek a Rocktárban

Március 12-én a Transylmania együttes és a Félegyházi Táncszínház közös produkcióban pezsdítette fel a Rocktár közönségének vérét.

A székelyföldi Transylmania együttes és a Félegyházi Táncszínház ünnepi közös szuperprodukciója ebben a formában, élő zenekari kísérettel először került bemutatásra a Rocktárban március 12-én a Sorsocskák Alapítvány tehetséggondozó rendezvényén.

A fellépő fiatal néptáncosoknak és a közönségnek különleges élményben volt része, hiszen maga a Transylmania zenekar kísérte a produkciót, akinek a dalaira készült az eredeti táncjáték közel 10 évvel ezelőtt.

A fergeteges koncert után hagyományos forradalmi élőzenés táncházban hajnalig mulathattak a népi muzsikák szerelmesei.

A március 15-i ünnepség rendezvényei ezzel nem értek véget. Ma (március 15-én)16:00-tól megnyit a PILVAX a Rocktárban.

Rendhagyó forradalmi műsorral készült a Constantinum tanár-diák csapata, melynek címe: "Márciusi Pest" és 16:30 órai kezdettel kerül megrendezésre.

A műsor után indul a Kiskunfélegyházi Fúvószenekar közreműködésével a fáklyás felvonulás több forradalmi megállóval a Petőfi szoborig, ahol a hagyományokhoz hűen koszorúzással egybekötött városi ünnepségen vehetnek részt az érdeklődők.

Mindenkit szeretettel várunk!

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 26. 20:25, péntek | Helyi

Tavaszi virágünnep Kiskunfélegyházán

Ne feledje! Holnap (április 27-én) dísznövény- és kézműves vásárral, valamint kulturális programokkal egybekötött tavaszi virágünnepre várják az Érdeklődőket Hattyúház előtti sétánytól egészen a Béke-térig.

2024. Április 26. 20:05, péntek | Helyi

Természettudományos siker

A Tiszaalpári Árpád Fejedelem Általános Iskola az idén is meghirdette a \"Kistérségi természetismereti versenyt\"

2024. Április 26. 19:04, péntek | Helyi

Ajándékban részesültek városunk középiskoláinak végzősei

Kiskunfélegyháza 250. évfordulójára készült jubileumi könyv egy-egy példányával jutalmazta városunk végzős középiskolásait Csányi József polgármester.

2024. Április 26. 13:44, péntek | Helyi

„Te szedd” akció!

A kiskunfélegyházi Batthyány Lajos Általános Iskola is csatlakozott a „Te Szedd! – Önkéntesen a tiszta Magyarországért” akcióhoz.