Városlista
2024. május 20, hétfő - Bernát, Felícia

Hírek

2016. Augusztus 01. 14:46, hétfő | Helyi
Forrás: Adrienn

Forradalmi pillanatok a Constantinum Színjátszó Körének előadásában

Forradalmi pillanatok a Constantinum Színjátszó Körének előadásában

A Constantinum Intézmény Színjátszó Körének „Mindent átíró 1849” című korhű előadása július 29-én szinte visszarepítette a régmúlt időkre a Petőfi Emlékházban népes számban megjelent közönséget.

Július 29-én – Petőfi Sándor halálának 167. évfordulóján – a költő szobránál tartott megemlékezést követően a Constantinum Intézmény Színjátszó Körének „Mindent átíró 1849” című korhű előadása szinte visszarepítette a régmúlt időkre a Petőfi Emlékházban népes számban megjelent közönséget.

A középiskolások (Keserű Kitti, Orcsik Alexandra, Rádi Dániel, Farkas Erik és Nemes Petra) felkészítő tanárukkal (Tóth Csabával) közösen július 31-én Segesváron is bemutatták a darabot.

A humorban és szórakoztató pillanatokban bővelkedő előadást követően szintén a Petőfi Emlékházban Molnár István megnyitotta a Kiskőrösi Petőfi-szülőház és Emlékmúzeum grafikai gyűjteményéből válogatott kiállítást. A Petőfi munkásságához kapcsolódó művek között 16 alkotóművész 32 grafikája látható, melyek felölelik a 80-as évektől napjainkig terjedő időszakot. A szeptember végéig megtekinthető kiállításon Bodor Miklós, Damó István, Weintrager Adolf, Tavaszy Noémi, Kalmárné Horóczy Margit, Balanyi Károly, Budai Tibor, Prutkay Péter, Szávoszt Katalin, Engel Tevan István, Nőt Béla, Masszi Ferenc, Hollósy Katalin, Balogh Edit és Pápai Lívia alkotásai láthatók.

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 19. 10:58, vasárnap | Helyi

Hírek az Ótemplomból

Pünkösdvasárnap, a Szentlélek kiáradásának főünnepe – 2024. május 19.

2024. Május 17. 19:42, péntek | Helyi

A digitális dzsungelben is van létjogosultsága a grafikáknak

A Holló László Képzőművész Kör Grafikai Szakkörének kiállítása nyitotta meg a Városalapítók hete programsorozatát május 17-én (pénteken) az Ágyú Kézműves Sörgaléria és Gasztroműhelyben.

2024. Május 17. 10:17, péntek | Helyi

Erőszakkal akarta rávenni

Vádemelést javasolnak azzal az idős férfival szemben a kiskunfélegyházi rendőrök, aki az utcán kezdte ütlegelni korábbi élettársát azért, hogy rábírja a visszaköltözésre.

2024. Május 17. 09:48, péntek | Helyi

MME: nem kell félni az ártalmatlan tőrösdarazsaktól

Májustól lehet számítani a termetes tőrösdarazsak feltűnésére, de ezek a rovarok az emberekre, a háziállatokra nem veszélyesek - figyelmeztet a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesült (MME)