Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2016. Június 18. 09:00, szombat | Helyi
Forrás: ÉrdekesVilág

Fontold meg jól a nyaralásod!

Fontold meg jól a nyaralásod!

Előfordul, hogy a mindennapos sürgés-forgás közepette nem jut idő a nyaralás megszervezésére, viszont így június elején már tényleg itt az ideje elgondolkodni melyik országot látogassuk meg.

Családi vagy baráti nyaralás? Bármelyiket választod, biztos minden idők legjobbja lesz! Itt egy kis segítség a döntéshez:
Kréta

Te is gondolkodtál már azon, milyen jó lenne egy lakatlan szigetre költözni akár egy rövidebb időre? Rossz hír, hogy a lakatlant nem tudjuk garantálni, de egy olyan helyet igen, ahol nagyon távol lehetsz a világ zajától. Tudtad, hogy Krétán 1000 kilométernyi csodás tengerpart vár? Biztosan van olyan szeglete, ahol szívesen elkoktélozgatnál, vagy éppenséggel homokvárat építenél a gyerekekkel. A TripAdvisor szerint itt található a világ egyik legszebb strandja, az Elafonissi Beach, amely rózsaszín koralltörmelékekkel tarkított. A víz sekély, így kitűnő nyaralási célpont kisgyermekes családoknak is. A túrázóknak és a természet szerelmeseinek sem utolsó célpont, hiszen megcsodálhatják a csodálatos Szamariai szurdokvölgyet. Lubickolj te is a kristálytiszta vízben!

További célpont az elszigetelődésre: Szicília, amely nem csupán csodás történelmi látnivalóiról, de strandjairól, vagy például a működő vulkánról, az Etnáról is híres. Nyáron kihagyhatatlan Palermo puha, homokos strandja, ahol biztosan magával ragad a bámulatos festői táj. Fantasztikus gasztronómiai élményben lehet részük az odautazóknak: a frissen fogott tengeri herkentyűk különleges íz-élményt nyújtanak, de a világhírű szicíliai rizottót se felejtsük el megemlíteni. A bor szerelmeseinek kifejezetten ajánlott a tekintélyes Marsala fehér bor megkóstolása. Már a szádban érzed az ízét?

Bulgária legnépszerűbb üdülőhelye a Napospart, ahol mindenki számára elérhető áron nyaralhatunk. A fiatalokat vonzza a pezsgő éjszakai élet, de a családosok körében is igen közkedvelt utazási célpont az olcsó, de színvonalas szálláslehetőségek miatt. A vízi sport szerelmeseinek is kitűnő szórakozási lehetőségeket nyújt, hiszen számos eszköz bérlésére van lehetőség. A part közelében található aquapark pedig páratlan élményeket kínál kicsiknek és nagyoknak egyaránt. Ha már unod a napozást, látogass el a bolgár fővárosba, Szófiába. A látnivalók közt megtalálhatod a Bolgár Parlament épületét, a lenyűgöző építészeti csodát, a Nevszkij Katedrálist, a különleges és színgazdag Csigaházat, vagy megnézhetsz egy színvonalas előadást a Nemzeti Balett és Operaházban.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 27. 08:39, szombat | Helyi

Szép eredményeket értek el a batthyanyisok a Platán Futáson

2024. április 25-én rendezte meg a Kiskunfélegyházi Platán Utcai Általános Iskola a XI. Platán Futás elnevezésű utcai futóversenyét a 6-14 éves tanulók számára.

2024. Április 27. 08:20, szombat | Helyi

Természetismereti versenyen jeleskedtek a platánosok

Kistérségi Természetismereti Versenyt szervezett a Tiszaalpári Árpád Fejedelem Általános Iskola.

2024. Április 27. 08:00, szombat | Helyi

Fenntarthatósági témahét a Batthyányban

A fenntarthatósági témahét keretein belül az alsó tagozat színes programokon vett részt iskolai kereteken belül.

2024. Április 26. 20:25, péntek | Helyi

Tavaszi virágünnep Kiskunfélegyházán

Ne feledje! Holnap (április 27-én) dísznövény- és kézműves vásárral, valamint kulturális programokkal egybekötött tavaszi virágünnepre várják az Érdeklődőket Hattyúház előtti sétánytól egészen a Béke-térig.