Városlista
2024. április 28, vasárnap - Valéria

Hírek

2017. Szeptember 28. 10:07, csütörtök | Helyi
Forrás: Félegyházi Közlöny

Folytatódnak az út- és közterület felújítások Kiskunfélegyházán

Folytatódnak az út- és közterület felújítások Kiskunfélegyházán

Az utóbbi időben már több újraaszfaltozott út/útszakasz, parkoló, buszváró került átadásra és a fejlődés ezzel nem állt meg!

Több mint egymilliárd forint értékű út- és közterület-fejlesztési csomagot terjeszt Csányi József polgármester a félegyházi képviselő-testület mai ülése elé. A 2018-2019. évi közterületi feladatok tervezése című előterjesztés a következő időszakban megvalósítani tervezett, építési engedély köteles közterületi beruházásokat szedi csokorba - adta hírül a Félegyházi Közlöny.

A napirendi pont melléklete az a 35 tételből álló lista, amely alapján egy előreláthatóan több mint egymilliárd forint összértékű felújítási csomag tervei születhetnek meg. Ezek közé tartozik többek között a Nefelejcs utca, a Molnártelepi összekötő út és a Pázmány Péter utca felújítása, a Csanyi úti kerékpárút megépítése, és több kerékpárút felújítása, például a Kalmár kápolna és a Halasi út közötti szakaszon, városszerte útfejlesztések, járdafelújítások, parkolóépítések, utak állapotát javító beruházások.

(Kép: Molnár-telepi út - Forrás: Félegyházi Közlöny)

Amennyiben a képviselő-testület a napirendi pontot elfogadja, úgy a tervek akár már a következő év februárig elkészülhetnek, és megkezdődhet a kivitelezés. Ennek sorrendje még nem ismert, de az bizonyos, hogy a városatyák által jóváhagyott lista minden egyes projektje megvalósul. Ez persze nem jelenti azt, hogy kizárólag ezek a fejlesztések férnek bele a következő két esztendőbe. Mellettük előreláthatóan már 2018-ban elindul többek között a Zöldváros projekt kivitelezése, a Vasas pálya felújítása, valamint a Felsőtemető ravatalozójának építése is.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 28. 12:06, vasárnap | Helyi

Hírek az Ótemplomból

2024. április 28. - HÚSVÉT 5. VASÁRNAPJA

2024. Április 28. 09:17, vasárnap | Helyi

Hírek a Szent István templomból

2024. április 28. - HÚSVÉT 5. VASÁRNAPJA

2024. Április 28. 09:13, vasárnap | Helyi

Tavaszi zsongás a főtéren

Színes virágkavalkáddal, kézműves termékbemutatóval és vásárral, valamint táncos-zenés előadásokkal köszöntötték a tavaszt Kiskunfélegyházán április 27-én.

2024. Április 27. 08:39, szombat | Helyi

Szép eredményeket értek el a batthyanyisok a Platán Futáson

2024. április 25-én rendezte meg a Kiskunfélegyházi Platán Utcai Általános Iskola a XI. Platán Futás elnevezésű utcai futóversenyét a 6-14 éves tanulók számára.