Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2024. Március 26. 13:57, kedd | Helyi

Folytatódik a Kossuth utca újjáépítése

Folytatódik a Kossuth utca újjáépítése

Kedves Félegyháziak!

Városunk főutcája az Európa-szerte híres platánsorával közös kincsünk, a Városházával és a templomainkkal együtt a legfontosabb jelképünk.

Négy évvel ezelőtt az Attila utcáig tudtuk megújítani és egy nyugat-európai mércével is színvonalas közösségi térré alakítani sétányokkal, kávézó- és fagylaltozóteraszokkal.
Az elkövetkező egy évben ezt a képet visszük tovább az Attila- Batthyány utcáktól a Dózsa-Ady Endre utcákig. Az építkezés során mindent megújítunk a föld alatt és a föld felett is. Új, hangulatos sétányok, virágoskertek, kisebb terek, padok, ülőfalak, "félegyházi” stílusú kandelláberek épülnek és mindkét oldalon egy más nyomvonalú esztétikus kerékpárút is készül. A Sirius Club kerthelyisége bekerül az épület elé és a Kisposta előtt is egy, az eddigieknél jóval nagyobb és használhatóbb közösségi tér létesül padokkal és kerékpártárolókkal.

Terveink szerint még április közepén megkezdődik a Dózsa utca felújítása is. Városunk egyik legszélesebb és legforgalmasabb útjának újjáépítése az iskoláig fog tartani és az év végéig fejeződik be.

Ezek az időszakok mindig izgalmasak mind az én, mind a kollégáim életében, hiszen három év előkészület és tervezés után egy nagyon szép dolgot tudunk adni az itt élőknek és az idelátogatóknak. Az építkezés, a fejlesztés mindig kellemetlenségekkel jár, de őszintén remélem, hogy megtérül a türelem és az új, megszépült környezet majd évtizedekig szolgálja Önöket.

Üdvözlettel:
Csányi József
polgármester

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 27. 08:39, szombat | Helyi

Szép eredményeket értek el a batthyanyisok a Platán Futáson

2024. április 25-én rendezte meg a Kiskunfélegyházi Platán Utcai Általános Iskola a XI. Platán Futás elnevezésű utcai futóversenyét a 6-14 éves tanulók számára.

2024. Április 27. 08:20, szombat | Helyi

Természetismereti versenyen jeleskedtek a platánosok

Kistérségi Természetismereti Versenyt szervezett a Tiszaalpári Árpád Fejedelem Általános Iskola.

2024. Április 27. 08:00, szombat | Helyi

Fenntarthatósági témahét a Batthyányban

A fenntarthatósági témahét keretein belül az alsó tagozat színes programokon vett részt iskolai kereteken belül.

2024. Április 26. 20:25, péntek | Helyi

Tavaszi virágünnep Kiskunfélegyházán

Ne feledje! Holnap (április 27-én) dísznövény- és kézműves vásárral, valamint kulturális programokkal egybekötött tavaszi virágünnepre várják az Érdeklődőket Hattyúház előtti sétánytól egészen a Béke-térig.