Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2015. Február 10. 05:00, kedd | Belföld
Forrás: OrientPress Hírügynökség

Fogyóban a bankfiókok

Fogyóban a bankfiókok

A banki költségcsökkentések, és egyes szolgáltatók eltűnése nyomán tavaly is tovább folytatódott a pénzügyi szolgáltatók értékesítési hálózatának zsugorodása. A bankszektorban várható koncentráció nyomán tovább folytatódhat a fiókok számának csökkenése, és persze a létszám zsugorodása is.

Tovább folytatódott tavaly is a pénzügyi szolgáltatók fiókhálózatának zsugorodása Magyarországon: míg a szövetkezeti hitelintézetek és a kereskedelmi bankok 2013 végén még összesen 3157 fiókot üzemeltettek, a múlt év harmadik negyedében már csak 3085-öt, és ez a szám az év végéig nyilvánvalóan tovább csökkent.

A fiókszám lassú apadásának három oka is van. Egyrészt a hazai nagy és közepes lakossági bankok egy része takarékossági/hatékonysági okból bezárt néhány egységet, másrészt pedig a szövetkezeti hitelintézeti szektorban is nő a koncentráció, ami a fiókszám csökkenésével is együtt jár. A harmadik ok pedig, hogy az elmúlt években több szövetkezeti hitelintézet, és kisbank is eltűnt a piacról, ami természetesen tovább ritkítja a szolgáltatás nyújtására alkalmas egységeket.

A közeljövő eseményeit nagyban befolyásolja majd az is, hogy mi történik a magyarországi bankpiacon, vagyis bekövetkezik-e a jegybank által már többször hangsúlyosan előrejelzett koncentráció - írja a Világgazdaság.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 29. 06:00, hétfő | Belföld

Napos, száraz idő várható a jövő első felében

Napos, száraz, meleg idő várható a hét első felében, május 1-jén a délutáni órákban 24 Celsius-fok körüli csúcshőmérsékletre van kilátás.

2024. Április 28. 09:04, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai

A televízióban közvetített számsorsoláson az alábbi nyerőszámokat húzták ki szombaton az ötös lottón:

2024. Április 28. 08:51, vasárnap | Belföld

Orbán Viktor Zugligeten folytatta kampánykörútját

A Hegyvidék polgármesterével és polgármester-jelöltjével, Pokorni Zoltánnal és Fonti Krisztinával találkozott kampánykörútja következő állomásán Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz elnöke szombaton

2024. Április 28. 08:50, vasárnap | Belföld

Nacsa Lőrinc: tarthatatlan és elfogadhatatlan a háborús benzinár