Városlista
2024. április 28, vasárnap - Valéria

Hírek

2019. Június 02. 08:00, vasárnap | Helyi
Forrás: Orientpress

Fognak még olvasni a digitális bennszülöttek?

Fognak még olvasni a digitális bennszülöttek?

Bár sokan kritizálják a Z és az Alfa generációt, akiket a kütyük világán kívül semmi nem érdekel, szülőként sokat tehetünk azért, hogy emberré neveljük őket

– hívta fel a figyelmet Béres Judit irodalomterapeuta a Rádió Orienten.

Az olvasásnak olyan mentálhigiéniás aspektusa van, amely segít elhelyezni magunkat a világban, ezáltal kialakítja önképünket – véli a szakértő. Éppen ezért nagyon fontos, hogy már egészen kisgyermekkorban olvassanak, meséljenek a szülők gyerekeiknek.

A digitális bennszülöttek – a Z és az alfa generáció - azonban a digitális bevándorlók gyerekei, akik mint szülők sokat tehetnek azért, hogy embert neveljenek gyerekeikből – hívta fel a figyelmet Béres Judit. Mindezt személyre szóló figyelemmel, minőségi együtt töltött idővel, közös olvasással, majd azt követően a történet átbeszélésével, a tanulságok levonásával lehet elérni.

Sajnos ma nagyon sok szülő „passzolja” le a gyerekét a digitális babyszittereknek:
a Tv-nek, a tabletnek, a facebooknak. Változik a világ, természetes, hogy vele együtt a technológia is fejlődik, de nem szabad megfeledkezni az olyan alapvető értéket adó dolgokról, mint amilyen az olvasás is.

De mivel, milyen témákkal lehet megnyerni a mai fiatal generációt? Az irodalomterapeuta szerint ehhez nagyon jó eszköz a kortárs gyerek- és ifjúsági irodalom, amely olyan témákkal foglalkozik, amelyek őket foglalkoztatják, az ő problémáikra próbálnak megoldást találni.

Az olvasás gyógyító erővel is bír,ezért népszerűek az irodalomterápiás csoportok, amelyek olyan speciális témákkal is foglalkoznak, mint a börtönviseltek, a szenvedélybetegek, a párkapcsolati problémák – zárta szavait Béres Judit.

Címkék: olvasás

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 28. 12:06, vasárnap | Helyi

Hírek az Ótemplomból

2024. április 28. - HÚSVÉT 5. VASÁRNAPJA

2024. Április 28. 09:17, vasárnap | Helyi

Hírek a Szent István templomból

2024. április 28. - HÚSVÉT 5. VASÁRNAPJA

2024. Április 28. 09:13, vasárnap | Helyi

Tavaszi zsongás a főtéren

Színes virágkavalkáddal, kézműves termékbemutatóval és vásárral, valamint táncos-zenés előadásokkal köszöntötték a tavaszt Kiskunfélegyházán április 27-én.

2024. Április 27. 08:39, szombat | Helyi

Szép eredményeket értek el a batthyanyisok a Platán Futáson

2024. április 25-én rendezte meg a Kiskunfélegyházi Platán Utcai Általános Iskola a XI. Platán Futás elnevezésű utcai futóversenyét a 6-14 éves tanulók számára.