Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2017. Március 30. 13:00, csütörtök | Helyi
Forrás: Adrienn

Fizessenek a gazdagok!

Fizessenek a gazdagok!

A fenti mondatot egyre többször fogjuk hallani a választások közeledtével. Mesterházy Attila országgyűlési képviselő március 29-én, városunkban tett látogatásán ezen jelmondatot körbejárva tartott fórumot.

Az MSZP Kiskunfélegyházi szervezete elnökének, Horváth Tamásnak meghívására érkező országgyűlési képviselő a Móra Klubi Esték közéleti klubdélután keretei között beszélt az MSZP jövőbeni terveiről a luxusadó bevezetésének lehetőségéről.

Mint ahogy azt a fórumot megelőzően Horváth Tamás elnöktől megtudtuk a 2018-as választásokra készülve már megfogalmazta elképzeléseit a Magyar Szocialista Párt is. A jelmondat egyszerű, és mindenki számára érthető: Tegyünk igazságot! Fizessenek a gazdagok!” Nehezen megfogalmazható azonban, hogy ki számít gazdagnak. A gazdagság fogalma meglehetősen szubjektív dolog. A szocialista párt a népesség azon kis százalékára gondol a „gazdag” kifejezés alatt, aki havonta egymillió forintnál többet keres, akinek 100 millió forint fölötti vagyona, 10 millió forint feletti ingósága van, vagy 100 hektárt meghaladó nagyságú földdel rendelkezik. Tehát azokat a keresőket szeretnék nagyobb és igazságosabb adózásra bírni, akik ezt tudják vállalni. A nyugati világban ez nem példa nélküli dolog.

A szocialista párt kampányának programja azonban nem elsősorban és csak a gazdagokról szól, hanem azokról az emberekről, akiknek a szeme előtt ezek a jövedelmek, illetve felbecsülhetetlen vagyon csak megvalósíthatatlan álomként lebegnek. Ezeken a keresőkön szeretnének segíteni abból a pénzből, mely a luxusadó bevezetésével többletként jelentkezne az államkasszában.

Sajnos az utóbbi évek politikájának eredményeként Magyarországon a gazdag még gazdagabb, a szegény még szegényebb lett. Utóbbit bizonyítja, hogy majd minden második ember a létminimum alatt él. Nem csoda az elvándorlás, mert tény, hogy nagyon sokan külföldön keresik a boldogulást. Észak-Magyarország zuhanórepülésben van, az egészségügy terén például az Európai Unió 263 régiója közül az utolsó előtti helyet foglalja el. De ugyanilyen helyzetben van a közoktatás is nemcsak ezen régióban, hanem az egész országban.

Mesterházy Attila országgyűlési képviselő hangsúlyozta, hogy nagyon sok pénzről, százmilliárdokról van szó, amennyivel gyarapodhatna az ország, ha a gazdagok befizetik a luxusadót. Ebből a pénzből arra is jutna, hogy a három legfontosabb területet, az egészségügy, az oktatás és a szociális ellátás is rendbe jöjjön, arról nem is beszélve, hogy a dolgozó emberek, a kétkezi munkások is tudnák biztosítani családjuknak a megfelelő életet.

A 2018-as választásoknak tehát az a tétje a szocialisták szerint, hogy a dolgozó emberek sorsukba beletörődve akarják tengetni tovább napjaikat, vagy végre emberhez méltó, gyarapodó életet szeretnének élni.

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 08:13, péntek | Helyi

Elmarad a Szivárvány Majális

A Szivárvány Személyes Gondoskodást Nyújtó Intézmény vezetősége tájékoztatja a tisztelt lakosságot, hogy az idei, 2024-es Szivárvány Majális technikai okok miatt elmarad.

2024. Április 19. 07:17, péntek | Helyi

Bronzérem a tájékozódási túraversenyen

2024. április 13-án Pirtón rendezte meg a Rezét SE tájékozódási túraversenyét.

2024. Április 18. 08:00, csütörtök | Helyi

Szép eredmények a Tudásbajnokságon

A Batthyány Lajos Általános Iskola tanulói közül sokan részt vettek a Tudásbajnokság fordulóiban, közülük többen továbbjutottak a Bács-Kiskun vármegyei fordulóba. Sok szép eredményről számolhatunk be.

2024. Április 17. 19:05, szerda | Helyi

Élénkül a gasztroturizmus Magyarországon a szakértők szerint

Élénkül a gasztroturizmus Magyarországon, egyre többen érkeznek az országba azért, hogy megismerjék a magyar konyha remekeit