Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2018. December 20. 09:40, csütörtök | Helyi
Forrás: Adrienn

Fiatalos és vidám a 90 éves Margitka néni

Fiatalos és vidám a 90 éves Margitka néni

Huszka Ferencné szül. Boldog Margit a napokban töltötte 90. életévét. E szép ünnep alkalmából városvezetésünk nevében Balla László alpolgármester köszöntötte Őt fel otthonában december 19-én.

Margitka néni 1928. december 18-án született Pálmonostorán szegény paraszti család hatodik, legkisebb gyermekeként. Szüleinek kevés földjük volt, ezért napszámba is eljártak dolgozni kevés fizetségért, amibe Margitka néni és testvére már az elemi iskola befejezése után is besegítettek.

Margitka néni 20 éves koréban ment férjhez Huszka Ferenchez. Házasságukból két gyermekük született, egy fiú és egy leány. Sajnos Margitka néni férje 1963-ban balesetben meghalt, ezért a magára maradt fiatalasszony kiskorú gyermekeit egyedül nevelte fel. A szomorú helyzetben az volt a szerencse, hogy Margitka néninek volt munkahelye a Műanyaggyárban, így ha nehezen is, de tudta gyermekeit taníttatni, akik érettségit, szakmát szerezhettek.

- Betanított munkásként kezdtem a Műanyaggyárban, majd később az ott tanuló ipari tanulókkal foglalkoztam, utána egy csoport vezetését bízták rám. Munkámat mindig elismerték, 1983-ban a Munka Érdemrend Bronz fokozatát is megkaptam és annak az évnek a végén jöttem el nyugdíjba – mesélt a szépkorú néni a munkás évekről.

Margitka néni családi házban lakott annak idején, közös udvarban testvérével és annak férjével, akik a szépkorú néni gyermekeit sajátjaikként szerették. Sajnos Margitka néni testvérének halála után egyedül maradt a nagy házban. Ekkor döntött úgy, hogy lányához és annak családjához költözik, ahol már több mint 10 éve lakik. Saját elmondása szerint nagyon jó, kényelmes helye van, szeretettel veszik körül mindennapjaiban.

- Amit csak tudnak, mindent megadnak, biztosítanak számomra. Napjaimat olvasással, tévénézéssel, rejtvényfejtéssel, varrogatással töltöm. Sűrűn sétálok a lakásunk előtt lévő csodálatos, szépen gondozott Móra téri parkban, megnézem a szép virágokat, ahol többször is elbeszélgetünk a hasonló korú szomszédokkal napi gondjainkról, a régi szép időkről – mondta mosolyogva Margitka néni.

Sajnos teljes örömét beárnyékolja az, hogy fiát két éve elveszítette, de 2 unokája és 4 dédunokája – akik imádják a dédit – gyógyírt nyújtanak a mély lelki sebekre.
- Alig várom, hogy meglátogassanak, sajnos munkájuk, az iskolai elfoglaltságuk, ill. a távolság miatt nem tudnak túl gyakran jönni, de amikor családi összejöveteleken, ünnepeken találkozunk szeretetükkel, kedvességükkel mindig feltöltődöm – vallja a sugárzó arcú 90 éves dédimama.

Mi mást is kívánhatnánk a szép kort megélt, vidámsággal, élettel teli Margitka néninek, mint azt, hogy tartsa meg az Isten még nagyon sokáig egészségben, boldogságban szerető családja körében.

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 16:25, kedd | Helyi

Növényvédelmi permetezés

2024. Április 23. 10:37, kedd | Helyi

Vonat és autó karambolozott Kiskunfélegyháza külterületén

A Csongrádi úti tanyák megállóhely közelében történt a baleset.

2024. Április 22. 14:46, hétfő | Helyi

Ma van a Föld Napja

2024-ben újra fókuszban a műanyagok a 34. magyar és az 54. világméretű Föld napján.

2024. Április 22. 14:17, hétfő | Helyi

Sokat árthat a jószándék is!

Ne vigyék haza a madárfiókákat és más állatkölyköket, őzgidákat, nyúl-, nyest- és mókuskölyköket, vadmalacokat! - kéri a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület (MME).