Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2016. Július 18. 09:07, hétfő | Helyi
Forrás: Ónodi Árpád

Fergeteges hétvégi buli finom kézműves sörökkel

Fergeteges hétvégi buli finom kézműves sörökkel

A II. Félegyházi Jótékonysági Kézműves Sörfesztiválon immár közel 20 hazai kézműves sörkülönlegesség mutatkozik be a nagyérdeműnek.

Július 22-én pénteken ismét megnyitja kapuit a Kiskun Múzeum szépséges udvara, hogy történelmi helyszínen adózzon az egykor történelmi, most azonban újjáéledni látszó gasztronómiai különlegességnek, a kézműves sörök kortyolgatásának megfelelő sörételek kíséretével.

Lesz itt az elmaradhatatlan koncertek mellett sörverseny, látvány sörfőzés, sör-előadások és sörtörténet, sör ereklyék kiállítása és még egy pezsgő különlegesség, a "Szikvíz mint hungarikum" nevű szódavíz történeti kiállítás az alkohol mentes vendégek számára. A szélmalom hűs udvara mindezalatt szeretettel várja szombat 17:00-tól a kicsiket meseelőadással, hangszersímogatóval, cipósütéssel, élő népzenével és népi játékokkal. A fesztivál összefoglaló beharangozóját itt lehet megtekinteni a Kiskun TV jóvoltából:

A II. Félegyházi Jótékonysági Kézműves Sörfesztivál támogatói belépőiből befolyt összeg ismét a Kiskun Múzeum Baráti Köre Egyesület munkájának megsegítésére fog szolgálni.

A napi belépő megvásárlása 600,-Ft, a hétvégi belépő pedig 1.000,-Ft támogatást jelent a rendezvény és a szervezet egész éves fáradtságos munkájához.

A szervezők köszönik, hogy a fesztiválnak ismét otthont ad a Kiskun Múzeum Mészáros Márta múzeumigazgató jóvoltából.

Dr. Ónodi Izabella, a Sorsocskák Alapítvány kuratóriumi elnöke munkájával jöhet létre már második évben a malom alatti játszóudvar a gyermekek, (akiket a sör nem igazán érdekli) valamint a szülők (akiket annál inkább) legnagyobb örömére.

Tóth Miklós sörfőző, a Bäder Kézműves Sörfőzde tulajdonosa a fesztivál szakmai vezetésével és áldozatos munkájával teszi lehetővé többek között, hogy az egész országból 20 kézműves sör érkezzen Kiskunfélegyházára. Ónodi Árpád a Rocktár Élőzenei Bázis képviseletében látja el a fesztivál művészeti vezetését és felel a műsor könnyűzenei és hagyományőrző jellegéért egyaránt.

Részletes program:

Pénteken 16:00-tól nyílnak a kapuk és lehet látogatni a Kiskun Múzeum és Börtön Múzeum állandó és ideiglenes tárlatait, többek között a "Szikvíz mint hungarikum" kiállítást, a Sörereklyék gyűjteményét, a "Hadak Útján" hadtörténeti kiállítás, a Céhtörténeti kiállítás és a "Búza-Kenyér-Élet" mezőgazdasági kiállítás.

17:00-tól a megnyitóval egybekötve kezdetét veszi az izgalmas sörverseny, ahol 20 magyar kézműves sör méretteti meg magát a közönség által.

18:00-tól a VII. Kiskunfélegyházi Rocktábor ifjú tehetségei mutatják meg tudásukat a színpadon, közben lázasan folyik a sörök értékelése a közönség soraiban.

20:00-tól a várva várt sörverseny eredményhirdetés, amely után rendszerint a díjnyertes sör hordói húzzák a legrövidebbet, vagy inkább a legrövidebb ideig.

21:00-tól ismét a könnyűzenéé a színpad a Spontán Blues Band remek koncertjével.

23:00-ig látogathatók a tárlatok, 01:00-ig kóstolhatók a sörök

Szombaton 16:00-tól ismét nyílnak a kapuk és folynak a hűs kézműves italok az udvaron, a tárlatvezetések pedig az épületben.

17:00-tól sörtörténeti és sör készítési előadásra kerül sor látvány sörfőzéssel

17:00-tól 21:00-ig Gyermekudvar a Malom alatt meseelőadásokkal, hangszersímogatóval, népi játékokkal, cipósütéssel, kézműves foglalkozásokkal és sok mókával

18:00-tól a Kiskunfélegyházi Koncert Fúvószenekar készül meglepetés sörkoncerttel

19:00-tól a Good Company zenekar veszi át a színpadot ötvözve a népi dallamokat a könnyűzene lendületes világával

21:00-tól a Széljáró Balladás együttes kalauzol a betyár dalok világába könnyűzenei aláfestéssel

22:00-tól táncház a színpadon és előtte kifulladásig a Sörfesztivál népi zenekarával

23:00-ig látogathatók a tárlatok

02:00-ig tart a fesztivál

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 21:11, csütörtök | Helyi

105. születésnapját ünnepelte Erzsike néni

Kiskunfélegyháza legidősebb polgára betöltötte 95. életévét.

2024. Április 25. 19:54, csütörtök | Helyi

Anyakönyvi hírek

Az alábbiakban legfrissebb anyakönyvi híreinket olvashatják.

2024. Április 24. 14:04, szerda | Helyi

Gyermekrajzpályázatot hirdet a MÁV a balesetek megelőzése érdekében

A MÁV és az ORFK-Országos Balesetmegelőzési Bizottság közös gyermekrajzpályázatot hirdet iskolásoknak, amelynek témája a biztonságos közlekedés - közölték a szervezők az MTI-vel szerdán.

2024. Április 24. 12:16, szerda | Helyi

Idén is megrendezik a Fülemülék éjszakája programsorozatot

A Fülemülék éjszakája országos rendezvénysorozatra április második felétől május végéig országszerte számos helyszínen várják a madarászok az érdeklődőket.