Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2012. Január 06. 07:20, péntek | Belföld
Forrás: mno.hu - Fotó: MNO

Fényképekkel igazolt: elszaporodtak a rágcsálók a Tescóban

Fényképekkel igazolt: elszaporodtak a rágcsálók a Tescóban

A Magyar Nemzet olvasói fényképekkel tudják igazolni: újra egerek mászkálnak több Tesco-áruházban is.

Az egerek miatt Angliában – a vállalat anyaországában – is zártak már be Tescót. A szigetországban a közegészségügyi hatóság a higiéniai előírások megszegésének, valamint több szabálytalanság következményének tulajdonította a rágcsálóinváziót.

Az egerek jelenléte azért is jelent problémát, mert fertőző agyhártyagyulladást és szalmonellát terjesztenek. A Magyar Nemzet megkeresésére a hipermarketlánc nem cáfolta a vásárlók állítását. Elmondták, az egerek és egyéb kártevők általában megbújnak az áruk között, s a raklapon jutnak be a raktárba. Közölték, a Tesco minőségbiztosítási szakemberei tisztában vannak az egerek jelenlétével, ezért fokozottan ellenőrzik, hogy észlelnek-e kártevőre utaló nyomokat.

A lap kitér rá, hogy amennyiben az ellenőrzés során ilyet találnak, soron kívüli irtást kérnek szerződéses partnerüktől. A Tesco szerint egyébként külön minőségbiztosítási szakember dolgozik minden, a háromezer négyzetmétert meghaladó áruházban, aki legalább hetente egyszer ellenőrzi a létesítmény kártevőmentességét.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 26. 13:52, péntek | Belföld

Folytatja a terjeszkedést az OTP

Az OTP Bank tavaly minden korábbi eredményét felülmúlta, a megkezdett építkezést és terjeszkedést a következő években is folytatja - mondta pénteken Budapesten, a társaság éves közgyűlésén az OTP Bank elnök-vezérigazgatója.

2024. Április 26. 13:50, péntek | Belföld

KSH: márciusban 6413 gyermek született, 10 524 ember halt meg

2023 márciusához képest a születések száma 10, a halálozásoké 13, a házasságkötéseké 1,9 százalékkal csökkent - tájékoztatta a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) pénteken az MTI-t.

2024. Április 26. 13:48, péntek | Belföld

Megkezdődött Paks 2 reaktortartályának gyártása Szentpéterváron

Ez igazi mérföldkő a paksi bővítés szempontjából - jelentette be a tárca közlése szerint Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter pénteken Budapesten.

2024. Április 26. 06:47, péntek | Belföld

432 forint osztalékot fizet a Richter részvényenként

Megszavazta a Richter Gedeon Nyrt. csütörtökre összehívott éves közgyűlése az igazgatóság osztalékfizetési javaslatát - olvasható a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján csütörtökön közzétett közgyűlési határozatokban.