Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2017. November 20. 10:08, hétfő | Helyi
Forrás: Adrienn

Fennállásának 45. évfordulóját ünnepelte a Petőfi Sándor Bajtársi Egyesület

Fennállásának 45. évfordulóját ünnepelte a Petőfi Sándor Bajtársi Egyesület

November 18-án (szombaton) a Móra Ferenc Művelődési Központban fennállásának 45. évfordulóját ünnepelte a Kiskunfélegyházi Petőfi Sándor Bajtársi Egyesület.

Az ünnepi közgyűlést Hideg István ny. őrnagy, az egyesület elnöke nyitotta meg, majd felkérte levezető elnöknek Deli József ny. ezredest.

A jeles eseményen városvezetésünk nevében Csányi József polgármester és Balla László alpolgármester is tiszteletét tette.

Deli József ny. ezredes rövid üdvözlő szavait követően elsőként Csányi József polgármester köszöntötte a megjelenteket:

- Nincs olyan fiúgyermek a világon, akit ne vonzana az egyenruha és maga a katonalét. Ez a lét mindig kiemelt figyelmet kap, viszont néha megfeledkezünk arról, hogy mindehhez egy erős háttér szükséges. Most látva a Petőfi Bajtársi Egyesület tagjait megállapíthatjuk, hogy az erős háttér megvan. Ők a mi feleségeink, társaink, akik a nehéz küldetés folyamán támogatnak bennünket, támogatják katonáinkat. Szeretettel köszöntöm őket a kitartásukért és a bajtársiasságukért.

A polgármester szavait követően Szabó József ezredes, a Magyar Honvédség Humánszolgálati Osztályának osztályvezetője és Huszár János altábornagy, az Magyar Honvédség Őszhaderőnem parancsnoka léptek a pulpitusra.

- A valaha itt szolgált katonák közötti bajtársi szellem fenntartásának igényével alakult meg 1972. novemberében a bajtársi egyesület jogelőd szervezete azzal a céllal, hogy a nyugállományba vonult katonáknak tartalmas közösségépítő elfoglaltságot és hatékony érdekképviseletet nyújtson. Egyesületük azóta kaput nyitott mindenkinek, aki céljaikat elfogadva részt vállalnak a kulturális és szociális tevékenységben, így az elmúlt 45 évben számos eredményt felmutatva sikeresen működik – fogalmazta meg Huszár János altábornagy a Kiskunfélegyházi Petőfi Sándor Bajtársi Egyesület megalakulásának jelentőségét.

Az esemény zárásaként a megjelentek a Petőfi téren névadójuk szobránálj elhelyezték tiszteletük jelképéül ünnepi szalagjaikat, koszorúikat.

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 15:23, péntek | Helyi

Muzsikál az erdő 2024

Május 10. és 12. között Kecskemét és Lakitelek-Tőserdő térségében is megszervezik a „Muzsikál az erdő” elnevezésű rendezvényt.

2024. Április 19. 15:20, péntek | Helyi

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén

A hőmérséklet csúcsértéke 11-18 Celsius-fok között alakul, és hajnalban visszatérnek a gyenge fagyok.

2024. Április 19. 15:09, péntek | Helyi

Újabb Balázs Árpád AMI - Battyány iskolás diák sikere

Hétfőn Szegeden, a Király-König Péter Zenei Alapfokú Művészeti Iskolában rendezte meg a Fesztivál Akadémia a II. Halász Ferenc Tehetségkutató versenyt.

2024. Április 19. 13:59, péntek | Helyi

Anyakönyvi hírek

Az alábbiakban legfrissebb anyakönyvi híreinket olvashatják.