Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2017. Február 03. 14:26, péntek | Helyi
Forrás: Adrienn

Felolvasással emlékeztek Móra Ferencre

Felolvasással emlékeztek Móra Ferencre

Ma (február 3-án) városunk általános iskoláinak tanulói Móra Ferenc Műveiből olvastak fel a Hattyúházban.

Az eseményt megtisztelte jelenlétével Jenesné Móra Zsuzsa, Móra István dédunokája és Vészits Andrea, Móra Ferenc dédunokája is.

Kapus Bélánétól, a Móra Ferenc Közművelődési Egyesület elnökétől megtudhattuk, hogy a felolvasás mindössze csak egy töredéke mindannak a munkának, mellyel népszerűsíteni próbálják a Móra műveket minden korosztály számára. Amellett, hogy a tanárnőknek és óvónőknek nagyon nagy szerepe van abban, hogy a gyerekek megszeressék Móra írásait, a Móra Ferenc Társaság, csakúgy mint a Móra Ferenc Közművelődési Egyesület is próbál minél nagyobb szerepet vállalni ebben. Tavaly az alsó tagozatosoknak kiírt Móra rajzpályázat idén az óvodásokat célozza meg. Ezáltal szinte észrevétlenül lehet minden korosztállyal meg kedveltetni Móra Ferenc műveit.

Azt is megtudhattuk az elnök asszonytól, hogy az olvasásra való buzdítás mellett május 29-én Móra István sírjához, Pestre szerveznek látogatást, halálának 60. évfordulója alkalmából, melyre Móra összes rokonságát meghívta a Móra Ferenc Emlékbizottság. Ősszel pedig Móra Fesztivál kerül megrendezésre különböző korosztályok részvételével, ahol országos hírű kiadókkal is találkozhatnak a gyerekek.
Azt is elárulta az elnök asszony, hogy február 7-én kedden folytatódik a Móra felolvasás a Móra Ferenc Közművelődési Egyesület, a Móra Ferenc Társaság és a Nyugdíjas Pedagógus Klub részvételével a Hattyúházban, ahol felnőtteknek való művekből ragadnak ki részleteket. Minden érdeklődőt szeretettel várnak.

Címkék: felolvasás, Móra

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 26. 13:44, péntek | Helyi

„Te szedd” akció!

A kiskunfélegyházi Batthyány Lajos Általános Iskola is csatlakozott a „Te Szedd! – Önkéntesen a tiszta Magyarországért” akcióhoz.

2024. Április 25. 21:11, csütörtök | Helyi

105. születésnapját ünnepelte Erzsike néni

Kiskunfélegyháza legidősebb polgára betöltötte 95. életévét.

2024. Április 25. 19:54, csütörtök | Helyi

Anyakönyvi hírek

Az alábbiakban legfrissebb anyakönyvi híreinket olvashatják.

2024. Április 24. 14:04, szerda | Helyi

Gyermekrajzpályázatot hirdet a MÁV a balesetek megelőzése érdekében

A MÁV és az ORFK-Országos Balesetmegelőzési Bizottság közös gyermekrajzpályázatot hirdet iskolásoknak, amelynek témája a biztonságos közlekedés - közölték a szervezők az MTI-vel szerdán.