Városlista
2024. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Hírek

2015. November 29. 07:00, vasárnap | Helyi
Forrás: Adrienn

Fellobbant a lángja az első adventi gyertyának

Fellobbant a lángja az első adventi gyertyának

November 28-án (szombaton) ünnepélyes keretek között gyújtotta meg városunk polgármestere Csányi József az adventi koszorú első gyertyáját.

A Városháza előtt megrendezésre került eseményre szívet melengető műsorral készült a Százszorszép Óvoda. A gyerekek gyertyának, angyalkának, csillagnak öltözve, kezükben kis mécsessel szép karácsonyi dalokat énekelve ünnepelték advent első hétvégéjét. Minden érdeklődő arcára mosolyt csalt az apró ajkakról felcsendülő angyali ének, mely a szeretet ünnepének közelségére hívta fel a figyelmet és várakozással töltötte meg a szíveket.

A jeles eseményen megjelenteket forró teával látták vendégül a Királyi Szakácsok. Volt is keletje a testet átmelegítő kortyolnivalónak, mert a folyamatosan hulló havas-eső és a hideg idő ellenére nagyon sokan ellátogattak a Polgármesteri Hivatal elé a közös ünneplésre.

A felékesített Városháza és a Mozi előtti pihenőpark csodálatos karácsonyi fényeinek megkoronázása volt az óriási adventi koszorún fellobbanó gyertyaláng, mely jelzi, hogy már csak három hét van hátra az év legszebb ünnepéig.

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 15:23, péntek | Helyi

Muzsikál az erdő 2024

Május 10. és 12. között Kecskemét és Lakitelek-Tőserdő térségében is megszervezik a „Muzsikál az erdő” elnevezésű rendezvényt.

2024. Április 19. 15:20, péntek | Helyi

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén

A hőmérséklet csúcsértéke 11-18 Celsius-fok között alakul, és hajnalban visszatérnek a gyenge fagyok.

2024. Április 19. 15:09, péntek | Helyi

Újabb Balázs Árpád AMI - Battyány iskolás diák sikere

Hétfőn Szegeden, a Király-König Péter Zenei Alapfokú Művészeti Iskolában rendezte meg a Fesztivál Akadémia a II. Halász Ferenc Tehetségkutató versenyt.

2024. Április 19. 13:59, péntek | Helyi

Anyakönyvi hírek

Az alábbiakban legfrissebb anyakönyvi híreinket olvashatják.