Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2017. Március 18. 07:25, szombat | Helyi
Forrás: Adrienn

Félegyháza értékeinek népszerűsítését célozták meg a kétnapos rendezvénnyel

Félegyháza értékeinek népszerűsítését célozták meg a kétnapos rendezvénnyel

A Natura Hungarica Alapítvány kétnapos rendezvényén a félegyházi általános iskolások megismerhették a közvetlen környezetükben rejlő értékeket, a város legfőbb látványosságait és kincseit.

A Natura Hungarica Alapítvány a megyei értéktár bizottsággal, a Kreatív Mozaik Alapítvánnyal, az alapítvány önkénteseivel, középiskolás segítőikkel közösen szervezte meg a március 16-17-ei - helyi értékek népszerűsítésére szolgáló - projektnapot, melynek a Kiskun Múzeum adott otthont.

A helyi értékek iránt érdeklődő általános iskolás diákok az élménydús, érdekes és színes feladatok teljesítésének köszönhetően fedezhették fel Kiskunfélegyháza értékeit.
A feladatokat és játékokat mind a Kreatív Mozaik Alapítvány önkéntesei találták ki a gyerekek számára és természetesen ők is prezentálták, vezették le azokat a múzeumba látogató általános iskolásoknak – tudtuk meg Horváth-Rekedt Grétától, a Kreatív Mozaik Alapítvány elnökétől az esemény kapcsán.
Azt is elárulta, hogy a félegyházi általános iskolák 3. 4. osztályosai kaptak meghívást a rendezvényre. Ez naponta 150-160 fő látogatót jelentett a kétnapos projektnapon.

Minden lehetőség adott volt a helyszínen ahhoz, hogy a meghívott kisdiákok alkossanak, kreatívkodjanak, táncoljanak. A drámafoglalkozásokon a különböző mesterségek kerültek bemutatásra, a kézműves foglalkozásokon a gyerekek kibontakoztathatták kreativitásukat és szárnyat adhattak fantáziájuknak, a táncfoglalkozásokon a népi tánc mellett a modern táncokat is megismerhették, de a játékos kincskeresésnek is nagyon nagy sikere volt.
A rendezvényt megtisztelték jelenlétükkel a vajdasági Torontál tájegység képviselői is, akik a vajdasági értékeket mutatták be a gyerekeknek, például a májusfa készítésének csínját-bínját is megtanulhatták.

A rendezvény legfőbb célja az volt, hogy ne csak tudásban gyarapodjanak a gyerekek, hanem az élményeknek köszönhetően a szívükbe csempésszék a város szeretetét, és büszkék legyenek Kiskunfélegyháza értékeire. A mosolygós arcokat és a boldogan tevékenykedő gyerekeket látva a cél megvalósítása felől semmi kétsége nem támadhatott a szervezőknek.

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 29. 07:39, hétfő | Helyi

Már csak Bács-Kiskun vármegyében maradt érvényben a tűzgyújtási tilalom

A csapadékos időjárásnak köszönhetően csökkent a tűzveszély, ezért csütörtöktől Bács-Kiskun vármegye kivételével mindenütt visszavonják a tűzgyújtási tilalmat

2024. Április 29. 07:37, hétfő | Helyi

Élvezzük ki a nyárias időt, amíg lehet

Anticiklon alakítja a következő napok időjárását is, majd csütörtökön nedvesebb levegő érkezik, és többfelé fordulhat elő zápor, zivatar az országban.

2024. Április 28. 12:06, vasárnap | Helyi

Hírek az Ótemplomból

2024. április 28. - HÚSVÉT 5. VASÁRNAPJA

2024. Április 28. 09:17, vasárnap | Helyi

Hírek a Szent István templomból

2024. április 28. - HÚSVÉT 5. VASÁRNAPJA