Városlista
2024. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Hírek

2018. Április 22. 10:00, vasárnap | Helyi
Forrás: Adrienn

Félegyháza – ahogy diákjaink látják

Félegyháza – ahogy diákjaink látják

A Kiskunfélegyházi Gazdaságfejlesztő és Munkahelyteremtő Egyesület rajzpályázatot hirdetett általános iskolás és középiskolás diákoknak „Félegyháza – a város ahol élek” címmel.

A fiatalok szabadon választott technikával, fantáziájukra bízva készíthették el műveiket bármely – lakóhelyünkhöz kapcsolódó – témában. A beérkezett pályaműveket szakmai zsűri elbírálását követően április 20-án díjazták a Móra Ferenc Művelődési Központban, ahol kiállítást is rendeztek az alkotásokból.

A kiállítás megnyitón Kovács-Csonka Szilvia, a művelődési központ igazgatónőjének köszöntőjét követően Csányi Józsefpolgármester köszöntötte a megjelenteket:
- Az emberi képzeletnél már csak a gyermeki képzelet a határtalanabb. Amikor négy évvel ezelőtt meghirdettük a pályázatot, akkor is sok kiváló alkotással találkoztunk. Azóta a gyermekek képzelete még tovább emelkedett és fokozódott. Bámulatos az a kreativitás, mellyel ezerféle szemszögből bemutatták városunkat a fiatalok. Volt aki vonalzó mellett, komoly szerkesztéssel alkotta meg művét, de láthatóak a kiállításon olyanok is, akik szabadkézzel vitték papírra vízfesték segítségével képzeletük szárnyalását. S amikor már úgy gondoltuk, hogy a technikák tekintetében már mindent láttunk, elénk bukkantak olyan alkotások is, melyek számítógépes szerkesztéssel készültek. Nem csoda hát, hogy a zsűri mögött nagyon komoly munka áll az elbírálás tekintetében.

Rátkai Zsuzsanna, a bíráló bizottság tagja szakmailag elemezte a beérkezett pályaműveket. Beszédében elmondta, hogy mindkét kategóriában széles látókörű és technikai megoldásaiban is sokszínű alkotásokkal találkozott. Az értékelés legfőbb szempontja a témához való igazodás volt. Ezen kívül az ötletességet, a rajztudást, a stílust, az egyéniség kibontakoztatását, a pontos és precíz szerkesztést, a jó megfigyelést és az apró részletek kidolgozását, valamint a kép hangulati kisugárzását is megfigyelték az egyes pályaműveken, hogy minél objektívebb döntést tudjanak hozni. Mindezek figyelembevételével hozta meg a zsűri döntését.

A rajzpályázat eredménye:
Általános iskolások:
I. Horváth Katica 5.z Kiskunfélegyházi Batthyány Lajos Ált. Isk. és Alapfokú Művészeti Iskola (felkészítő: Kis Virág) – (Tablet) - KGME
II. Kalmár Nagy Fruzsina 7.b Dózsa Gy. Ált. Isk. – (mobiltelefon) - KGME
III. Major Edina 3.z Kiskunfélegyházi Batthyány Lajos Ált. Isk. és Alapfokú Művészeti Iskola – (értékes festőkészlet) - KGME


Könyvjutalommal jutalmazta a Holló László Képzőművész Kör a következő diákokat:

Dobos Kinga 7.a Dózsa Gy. Ált. Isk.
Pántlika Patrik 3.a Platán Utcai Ált. Isk.
Farmasi Eszter 7.a Dózsa Gy. Ált. Isk.

A zsűri és a Holló László Képzőművész Kör ajándékcsomagját Molnár Milán, László Kerecsen és Kiss Vivien, a Darvas iskola tanulói vehették át.

Különdíjban 10 ezer forint értékű vásárlási utalványban részesült Görög Inez, a Göllesz Viktor Kiskunfélegyházi Általános Iskola, Egységes Gyógypedagógiai és Módszertani Intézmény tanulója. A Rocktárról készült alkotásért Ónodi Árpád adott át különdíjat.

A Petőfi Mozi ügyvezető igazgatója, Reményi Richárd csoportos mozijeggyel jutalmazta a legtöbb szép munkát beküldő iskolákat:
52 db jegy – Dózsa Gy. Ált. Isk.
52 db jegy – József Attila Ált. Isk.
52 db jegy – Batthyány Lajos Ált. Isk.

A középiskolálások legjobbjai voltak:
I. Bartók Mónika Móra Ferenc Gimnázium 9.D – (laptop) Félegyházi Közlöny
II. Kun Vivien Móra Ferenc Gimnázium 11. A – (mobiltelefon) KGME
III. Lovas Laura Móra Ferenc Gimnázium 10. E – (értékes festőkészlet) KGME

Különdíjjal (egy fényképező géppel) jutalmazták Kurucsai Emesét, a Kiskunhalasi Szakképzési Centrum Kossuth Lajos Szakképző Iskola és Kollégium tanulóját.

Valamennyi pályázó munkáját oklevéllel köszönték meg a szervezők, a legjobbakat pedig értékes ajándékokkal (mobil telefon, laptop) jutalmazták.

A jeles eseményt az Alapfokú Művészeti Iskola tanára növendéke és Csorba Berta és tanára Kiskun Bernadett fuvolán előadott művekkel színesítette.

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 20. 08:00, szombat | Helyi

Mozogj sokat, érezd jól magad

„Mozogj sokat, érezd jól magad” mottóval szervezte meg az MDSZ a Diákolimpia Junior Fesztivált 2024. április 17-én a Kész Aréna Sportcsarnokban az I. és II. korcsoportos gyerekeknek.

2024. Április 19. 15:23, péntek | Helyi

Muzsikál az erdő 2024

Május 10. és 12. között Kecskemét és Lakitelek-Tőserdő térségében is megszervezik a „Muzsikál az erdő” elnevezésű rendezvényt.

2024. Április 19. 15:20, péntek | Helyi

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén

A hőmérséklet csúcsértéke 11-18 Celsius-fok között alakul, és hajnalban visszatérnek a gyenge fagyok.

2024. Április 19. 15:09, péntek | Helyi

Újabb Balázs Árpád AMI - Battyány iskolás diák sikere

Hétfőn Szegeden, a Király-König Péter Zenei Alapfokú Művészeti Iskolában rendezte meg a Fesztivál Akadémia a II. Halász Ferenc Tehetségkutató versenyt.