Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2018. Március 03. 09:00, szombat | Helyi
Forrás: Adrienn

Félegyháza adott otthont a Petőfi nevét viselő középiskolák találkozójának

Félegyháza adott otthont a Petőfi nevét viselő középiskolák találkozójának

Kiskunfélegyháza Város Önkormányzata, az Országos Petőfi Társaság és a Szent Benedek középiskola a Petőfi nevét viselő iskolák számára háromnapos országos találkozót rendezett.

A Petőfi-emlékév keretében megrendezett találkozót ünnepélyes keretek között március 1-jén a városháza dísztermében nyitották meg.

Elsőként Rosta Ferenc alpolgármester szólt a megjelentekhez:
- Ha Kiskunfélegyházára vendégek érkeznek, akkor többnyire így üdvözöljük a távolról érkezőket: köszöntjük önöket Petőfi és Móra, Holló László és Szántó Piroska városában. Tesszük – tehetjük ezt azért, mert a felsoroltak városunk történelmének szellemköréhez tartoznak szoros szálakkal kapcsolódnak ehhez az alföldi kisvároshoz.
A Kiskunfélegyázán meghirdetett Petőfi Emlékévek soron következő rendezvényére hívtuk és vártuk a Petőfi Sándor nevét viselő középiskolákat egy találkozóra. Ami összehozta a jelenlévőket közelről és távolról, az a magyarság legnagyobb és legismertebb költőjének a tisztelete, szeretete. Az ilyen típusú emlékezéseknek szerencsére szép múltja van, és a mindenkori jelenlévők közös feladata és felelőssége, hogy napjainkban is hitet tegyünk Petőfi Sándor emléke előtt, valamint hogy továbbadhassuk az utánunk jövő nemzedéknek.

Az alpolgármester köszöntőjét követően Rokolya Csaba, a Szent Benedek középiskola igazgatója osztotta meg gondolatait:
- Illyés Gyula idézete ma is igaz: „Dörmögj, testvér, egy sor Petőfit,. köréd varázskör teremtődik”. Ha körbenézek ebben a teremben, akkor sok fiatalt látoké s hiszem, hogy körülvesz bennünket a varázskör, ami ma is Petőfinek köszönhető. Hosszú szünet után az Országos Petőfi Sándor Társaság kezdeményezésére Kiskunfélegyháza városa és intézményünk támogatásának köszönhetően kerülhet megrendezésre a Petőfi Találkozó.

A köszöntő beszédeket követően az iskolák képviseletében megjelentek és a meghívott vendégek dr. Praznovszky Mihály irodalomtörténész előadását hallhatták.

Az előadás után pedig a találkozó résztvevői a költő szobránál mécsesekkel és koszorúikkal emlékeztek meg a nagynevű költőről és szabadságharcosról, intézményüknek névadójáról.

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 26. 13:44, péntek | Helyi

„Te szedd” akció!

A kiskunfélegyházi Batthyány Lajos Általános Iskola is csatlakozott a „Te Szedd! – Önkéntesen a tiszta Magyarországért” akcióhoz.

2024. Április 25. 21:11, csütörtök | Helyi

105. születésnapját ünnepelte Erzsike néni

Kiskunfélegyháza legidősebb polgára betöltötte 95. életévét.

2024. Április 25. 19:54, csütörtök | Helyi

Anyakönyvi hírek

Az alábbiakban legfrissebb anyakönyvi híreinket olvashatják.

2024. Április 24. 14:04, szerda | Helyi

Gyermekrajzpályázatot hirdet a MÁV a balesetek megelőzése érdekében

A MÁV és az ORFK-Országos Balesetmegelőzési Bizottság közös gyermekrajzpályázatot hirdet iskolásoknak, amelynek témája a biztonságos közlekedés - közölték a szervezők az MTI-vel szerdán.