Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2016. Január 14. 13:33, csütörtök | Helyi
Forrás: Adrienn

Fejleszd magad az MCC ingyenes Középiskolás Programjával

Fejleszd magad az MCC ingyenes Középiskolás Programjával

A tehetséges fiatalokkal foglalkozó Mathias Corvinus Collegium (MCC) Középiskolás Programja felvételt hirdet februári kurzusaira.

Ennek apropóján a program képviselői az ország több nagyvárosának középiskolájába, így Félegyházára a Közgazdasági Szakközépiskolába is ellátogattak ma (január 14-én).

Kósa Dorottya tavaly érettségizett a Móra Ferenc Gimnáziumban, ezt követően joghallgatóként tanul tovább az ELTE-n Budapesten és a Mathias Corvinus Collegium képviseletében Junior hallgatóként érkezett városunkba, hogy megismertesse a fiatalokkal az MCC középiskolásoknak szóló programját.

Idén országos bemutató sorozatot indítottak a középiskolás program népszerűsítésére. Az egész országban összesen 600-650 diákjuk van és a cél az 1000 diák elérése.

A program egy ingyenes, otthoni tehetséggondozó képzés, mely e-learning képzési keretek között segít a diákoknak. Havonta egy alkalommal Budapesten is találkoznak az oktatók a diákokkal a kollégium épületében, ahol megadott tematikák alapján vannak szombati alkalmak - tudtuk meg Kósa Dorottyától.

A Mathias Corvinus Collegium (MCC) középiskolásoknak szóló programja az országban egyedülálló módon iskola mellett végezhető, ingyenes internetes társadalomtudományi képzést kínál olyan fiatal tehetségek számára, akik az átlagnál olvasottabbak, tájékozottabbak szeretnének lenni és érdeklődnek a XX. és a XXI. század legfontosabb társadalmi, gazdasági, politikai eseményei iránt.

A képzésben résztvevő középiskolások tudományos igényű tanulmányok és videó előadások segítségével ismerkedhetnek meg a jelenkor legaktuálisabb és legérdekesebb társadalmi, gazdasági problémáival. Mindeközben tagjaivá válnak egy azonos korú fiatalokból álló, intelligens közösségnek, amelynek rendkívüli hatása lehet gondolkodásuk fejlődésére, világszemléletük tágulására.
A képzésre felvételt nyert diákok a sikeres érettségi vizsgáik időpontjáig tagjai a Programnak. A nyolc hetes e-learning kurzusok, szombati rendezvények és a táborok közül szabadon dönthetik el, hogy melyeken kívánnak részt venni.

Elméleti kurzusok:

  • Modern kori történelem
  • Társadalmi tanulmányok
  • Közgazdaságtan
  • Nemzetközi kapcsolatok

Új kurzusok 2016 februárjától:

  • Pszichológia
  • Jog
  • Íráskészség fejlesztés (kétnyelvű: angol-magyar)

Az elméleti képzés mellett, az intézmény szombatonként rendezett programjai kiváló lehetőséget teremtenek a kommunikációs képességek fejlődésére.

Trénereik segítségével diákjaik különböző gyakorlati képzéseken vehetnek részt kiscsoportos formában. A szombati programok célja, hogy fejlesszék diákok kommunikációs, érvelési, kooperatív, szociális, problémamegoldó és egyéb alkalmazott képességeit.

A Programban való részvétel teljesen ingyenes.

Az érdeklődő diákok felvételi eljárás után vehetnek részt a képzésben. A jelentkezés pontos menete a kollégium honlapján olvasható.

További információk az intézmény munkájáról szintén a http://www.mcc.hu honlapon érhetők el.

A diákok január 24-ig jelentkezhetnek az országban egyedülálló rendszerben működő, iskola mellett végezhető e-learningen alapuló ingyenes képzésre.

A Mathias Corvinus Collegium a fenti Programjához kapcsolódva január 23-án egy Pályaorientációs nyílt napot is szervez, amelynek keretében a középiskolások korábbi MCC-s diákok beszámolóit, tapasztalatait hallgathatják meg a továbbtanuláshoz kapcsolódva. Ezen keresztül közelebbi képet kaphatnak a legkedveltebb egyetemi szakokról, szakmákról, ezzel is segítve a későbbi pályaválasztásra vonatkozó döntésüket. Az eseményre nemcsak a Középiskolás Programban résztvevőket várják, hanem valamennyi diákot, aki tudatosan foglalkozik a továbbtanulás kérdésével.

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 26. 13:44, péntek | Helyi

„Te szedd” akció!

A kiskunfélegyházi Batthyány Lajos Általános Iskola is csatlakozott a „Te Szedd! – Önkéntesen a tiszta Magyarországért” akcióhoz.

2024. Április 25. 21:11, csütörtök | Helyi

105. születésnapját ünnepelte Erzsike néni

Kiskunfélegyháza legidősebb polgára betöltötte 95. életévét.

2024. Április 25. 19:54, csütörtök | Helyi

Anyakönyvi hírek

Az alábbiakban legfrissebb anyakönyvi híreinket olvashatják.

2024. Április 24. 14:04, szerda | Helyi

Gyermekrajzpályázatot hirdet a MÁV a balesetek megelőzése érdekében

A MÁV és az ORFK-Országos Balesetmegelőzési Bizottság közös gyermekrajzpályázatot hirdet iskolásoknak, amelynek témája a biztonságos közlekedés - közölték a szervezők az MTI-vel szerdán.