Városlista
2024. május 6, hétfő - Ivett

Hírek

2015. Február 01. 08:40, vasárnap | Belföld
Forrás: MTI

Február másodika a megszentelt élet napja

Február másodika a megszentelt élet napja

A megszentelt élet napját február másodikán, Gyertyaszentelő Boldogasszony ünnepén tartja a katolikus egyház. Az ünnep előestéjén, ma 16 órakor Alberto Bottari de Castello pápai nuncius mutat be szentmisét Budapesten, az Üllői úti Örökimádás templomban.

A szentmise előtt 15 órától közös imádságot tartanak a Nyolc Boldogság Közösség vezetésével. A szentmisén a külön erre az alkalomra megalapított szerzetesi kórus énekel.
Szent II. János Pál pápa 1997-ben nyilvánította a megszentelt élet világnapjává február 2-át, Gyertyaszentelő Boldogasszony napját.
Ezen a napon a katolikus egyház azt a mintegy egymillió férfit és nőt ünnepli, akik a világon megszentelt életet élnek. Az ünnep célja hálát adni Istennek a megszentelt élet ajándékaiért, előmozdítani a hívek körében ennek az életformának az ismeretét és szeretetét, valamint lehetőséget adni a megszentelt életet élőknek, hogy tudatosuljon bennük "életük szépsége és azok a csodák, amelyeket az Úr bennük és általuk művel az egyház és a világ javára".

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 06. 12:44, hétfő | Belföld

Nagy Márton szerint Magyarország képes meghatározó szereplővé válni az űripar területén

Magyarországot gazdasági ökoszisztémája, infrastruktúrája és szellemi tőkéje egyaránt alkalmassá teszi arra, hogy meghatározó szereplővé váljon az űripar területén

2024. Május 06. 07:49, hétfő | Belföld

Vonat elé hajtott egy kamion Baján

Személyvonat elé hajtott egy kamion hétfő reggel Baja térségében, az 55-ös főút 106-os és 107-es kilométere közötti vasúti átjáróban;

2024. Május 05. 06:00, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 18. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki:

2024. Május 04. 06:00, szombat | Belföld

Szijjártó Péter szerint az elmúlt években a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg

Az elmúlt évek súlyos kihívásai során a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg, eközben Brüsszel kudarcot vallott a válságokra történő reagálás során