Városlista
2024. május 6, hétfő - Ivett

Hírek

2013. December 01. 13:00, vasárnap | Életmód
Forrás: - szerk. -

Fáj, de miért?

Fáj, de miért?

8 tipp ízületeink egészségéért

1. Mozogjunk rendszeresen! A rendszeres mozgás erősíti a porcok anyagát, és az edzett izmok a rájuk nehezedő terhelést is jobban bírják. Mozgás közben az ízületi folyadék is mozgásban van, így még jobban „olajozza” az ízületek mozgását.

2. Válasszunk ízületeinket kímélő sportágat! Ilyen az úszás, ahol nincs erős kontaktus az ízületek és a talaj között, vagy a túrázás, ami lelkileg is felfrissít. A kerékpározás szintén kíméletesen terheli az ízületeket.

3. Kerüljük az ízületeinket fokozottan terhelő mozgásokat, mint például a kézi súlyzók, nagyobb terhek használata, a gyors mozdulatok vagy a váratlan súlypontáthelyezések.

4. Figyeljünk a bemelegítésre! Így nemcsak az izmokat, az ízületeket készítjük fel a nagyobb terhelésre, hanem a szívet és a tüdőt is.

5. Kerüljük a túlsúlyt! Már 5 kg-os súlycsökkenés is komoly előnyt jelent az ízületek egészségének érdekében.

6. Figyeljünk a zöldségben és gyümölcsben gazdag, kiegyensúlyozott táplálkozásra! A mozgásszerveink védelmében fontos szerepet játszik az omega-3 zsírsav, a magnézium és a kalcium, a mangán, cink és a C-vitamin.

7. Ha a családban van ízületi problémákkal küzdő, akkor mi előzzük meg a bajt és rendszeresen használjuk ízületvédő készítményt.

8. Figyeljünk oda az öltözködésünkre! Olyan ruházatot viseljünk, amely védi, illetve melegíti izomzatunkat, ízületeinket.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 05. 06:00, vasárnap | Életmód

Tevecsikó született a Szegedi Vadasparkban

Tevecsikó született a Szegedi Vadasparkban, a néhány napos állat felcseperedését a látogatók is figyelemmel kísérhetik a kifutóban - közölte az intézmény közösségi oldalán szombaton.

2024. Május 03. 17:39, péntek | Életmód

Kulka Jánost választották a nemzet színészének

Kulka János Kossuth- és Jászai Mari-díjas érdemes és kiváló művészt, a Halhatatlanok Társulatának örökös tagját választották a nemzet színészének - közölte honlapján a Nemzeti Színház pénteken.

2024. Május 03. 06:41, péntek | Életmód

Nemzetközi elismerést kapott a szentendrei Skanzen

A SozialMarie díj harmadik helyezettje lett a szentendrei Skanzen Demencia Programja - tájékoztatta a Szabadtéri Néprajzi Múzeum az MTI-t csütörtökön.

2024. Május 03. 06:39, péntek | Életmód

Ma kezdődik a május-júniusi érettségi vizsgaidőszak

A nemzetiségi nyelv és irodalom tárgyak írásbeli vizsgáival ma kezdődik a 2023/2024-es tanév május-júniusi érettségi vizsgaidőszaka.