Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2014. November 17. 07:12, hétfő | Belföld
Forrás: origo.hu

Ezeket lopjuk leggyakrabban a szállodákból

Ezeket lopjuk leggyakrabban a szállodákból

Meglehetősen gyakran fordul elő, hogy elutazáskor mintegy „véletlenül” becsomagoljuk a bőröndbe a szállodai törölközőket vagy köntösöket. Legalábbis ez derül ki a Wellness Heaven szállásértékelő portál körkérdéséből.

Meglehetősen gyakran fordul elő, hogy elutazáskor mintegy „véletlenül” becsomagoljuk a bőröndbe a szállodai törölközőket vagy köntösöket. Legalábbis ez derül ki a Wellness Heaven szállásértékelő portál körkérdéséből.

711 szálloda megkérdezésével végezték a felmérést, amely szerint a hotelüzemeltetők több mint négyötöde (82,8 százaléka) szembesült már azzal, hogy a szobákból eltűntek a törölközők, és kétharmaduk (62,5 százalék) tapasztalta, hogy a fürdőköntösöknek nyoma veszett.

A legkapósabb szállodai holmik listáján harmadik helyen a vasaló áll (a hotelek 45,4 százalékából tűnt már el ilyen eszköz), majd az íróeszközök (32,0 százalék), evőeszközök (30,2 százalék), valamint a kozmetikumok (29,1 százalék) következnek.

A hollandok villanykörtét, a franciák akár tévét is lopnak
A megkérdezettek szerint a különböző nemzetiségű hotelvendégek mást és mást lopnak. A németek a törölközők és a köntösök mellett a kozmetikumoknak nem tudnak ellenállni, az osztrákok körében feltűnően népszerűek az edények és a kávéfőzők, az olaszok pedig a borospoharaknak nem tudnak ellenállni.

A svájciak a hajszárítókat preferálják, és az összes nép közül a franciák csomagolják leggyakrabban távozásukkor a televíziót és a távirányítót. A hollandok ezzel szemben viszonylag gyakran viszik el a villanykörtéket és a vécépapírt.

Eltulajdonított vaddisznófej és zongora
A kérdőíven lehetőség volt arra, hogy a szállásadók beszámoljanak egyedi, akár szélsőséges tapasztalataikról is. Egy berlini hotelben például előfordult, hogy a kedves vendégek leszerelték a fürdőszobai csaptelepeket a csappal együtt. Franciaországban valaki a szobájában lógó vaddisznófejet szerettek volna hazavinni.

Előfordul, hogy csaptelepek tűnnek el a szállodai szobából.

Egy olasz hoteltulajdonos pedig arról számolt be, hogy szállodája lobbyjából három ismeretlen férfi elszállította a pianinót. Angliában egy vendég a szobaszámokra kattant rá, és sorra leszerelte valamennyit a folyosón.

Tíz dolog, amit előszeretettel tulajdonítunk el a szállodákból:
1.törölköző
2.köntös
3.vasaló
4.íróeszköz
5.evőeszköz
6.kozmetikum
7.elem
8.képek, szobrok
9.takaró
10.párna

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 28. 09:04, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai

A televízióban közvetített számsorsoláson az alábbi nyerőszámokat húzták ki szombaton az ötös lottón:

2024. Április 28. 08:51, vasárnap | Belföld

Orbán Viktor Zugligeten folytatta kampánykörútját

A Hegyvidék polgármesterével és polgármester-jelöltjével, Pokorni Zoltánnal és Fonti Krisztinával találkozott kampánykörútja következő állomásán Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz elnöke szombaton

2024. Április 28. 08:50, vasárnap | Belföld

Nacsa Lőrinc: tarthatatlan és elfogadhatatlan a háborús benzinár

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Mentőautó ütközött Budapesten, többen megsérültek

Mentőautó ütközött össze egy személyautóval Budapesten a Nagykörúton, a Király utcánál péntek este, a karambolban többen megsérültek.