Városlista
2024. május 4, szombat - Mónika

Hírek

2019. Január 13. 09:59, vasárnap | Helyi
Forrás: Adrienn

Évnyitó közgyűlést tartott a Kiskun Természetbarát SE

Évnyitó közgyűlést tartott a Kiskun Természetbarát SE

Január 11-én tartotta a Szakmaközi Művelődési Házban évnyitó közgyűlését a Kiskun Természetbarát SE.

A népes számban megjelent tagságot Bozó Lajos, az egyesület elnöke köszöntötte, majd ismertette a napirendi pontokat. A túraszakosztályok vezetőinek képekkel illusztrált beszámolója előtt egyperces néma csenddel emlékeztek meg azokról a tagokról, akik sajnos már nem lehettek jelen a közgyűlésen.

A beszámolók sorát Kristóf Klára túravezető kezdte meg, aki csapatuk elmúlt évi tevékenységeit ismertette, valamint felvázolta a 2019. évi terveket is.

2018-ban a tervezett 6 túra helyett, közkívánatra 7 túrát szervezett meg a csapat. A kirándulások mindegyikén sikerült 100%-os létszámot elérni. Sőt a nagy érdeklődés miatt a budapesti utat kétszer szervezték meg. De jártak Kecskeméten, Börzsönyben, Észak-Erdélyben és Pápán is. A 2019. évi tervek között szerepel a paksi atomerőmű megtekintése, Síkfőkút - Noszvaj – Szomolya útvonal bejárása és egy gyógynövénytúra a szegedi tónál. Májusban MÁV különvonattal Nyíregyházára a sóstói állatkertbe utaznak, júniusban a Felső-Tiszavidékre szeretnének ellátogatni, júliusra Szarvas, valamint Semmering nosztalgia vonattal történő utazás van betervezve, augusztusban pedig Csákvárra, Tatára az Eszterházy kastélyba és Ausztriába is ellátogatnak, ahol kastélylátogatás és hajókázás is szerepel a tervek között. Októberben Budapestre szeretnének menni, ahol a Szépművészeti Múzeum megtekintése mellett még sok izgalmas látnivaló is várható a leírtak szerint.

Kristóf Klára túravezetőt követően Rádi Ferenc számolt be az ő csapatuk elmúlt évi teljesítményéről. Mint ahogy azt a beszámolóból megtudtuk, a csapat februárban kezdte meg évadnyitó túráját a Seuzo-kincsek megtekintésével. Áprilisban a Rezét kupán a szakosztály 9 csapattal vett részt és a Kiskun 2-es csapat 3. helyezést ért el. A következő túra Kovács Ferenc túravezető 70. születésnapjának ünnepségéhez kapcsolódott, amikor is Kistelek nevezetességeit tekintették meg. Májusban Szerencsen, Sárospatakon, Kassán és környékén, valamint Poroszlón Miskolcon és Edelényben jártak, megkerülték kerékpárral a Tisza-tót is. Augusztusban Erdélyben jártak, szeptemberben pedig Budapesten a repülőteret és a budai várat látogatták meg. Szeptemberben még elutaztak a Fiumei sírkertbe is, ahol három mauzóleumot tekintettek meg. Ezen kívül jártak Balatonalmádiban, Veszprémben és Székesfehérváron is.

A 2019. évi tervekben szerepel a budapesti Szépművészeti Múzeum megtekintése, a Rezét kupán való részvétel, valamint Bánságba is szeretnének eljutni. Ezen kívül Torockó környéke, Visegrád, a debreceni virágkarnevál, a Bük fennsík és Pilis az úticélok között található.

A közgyűlés, mint mindig batyus bállal zárult, ahol a finom házi készítésű falatok és szomjoltó mellett kötetlen baráti beszélgetés közepette beszélték meg a tagok, hogy ki milyen túrán szeretne részt venni. A túravezetők figyelmesen hallgatták végig a csapattagok észrevételeit a tervekkel kapcsolatban, és szívesen fogadták a különféle javaslatokat is.

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 03. 14:29, péntek | Helyi

A KSZC Kossuth Lajos Technikum Szakképző Iskola és Kollégium nyitotta meg a ballagások sorát

Százharminc ballagó diák kapta meg tarisznyáját a KSZC Kossuth Lajos Technikum Szakképző Iskola és Kollégiumban 2024. május 3-án.

2024. Május 03. 13:19, péntek | Helyi

Az Alba Regia Gyermek- és Ifjúsági Kórusfesztiválon járt a Batthyány iskola kórusa és néptáncosai

Közös énekléssel, a kórusok köszöntésével és koncerttel indult az Alba Regia Gyermek- és Ifjúsági Kórusfesztivál Székesfehérváron.

2024. Május 03. 13:11, péntek | Helyi

Az erőszak nem megoldás

Vascsővel ment behajtani a tartozást egy 30 éves kiskunfélegyházi férfi.

2024. Május 03. 12:11, péntek | Helyi

Városalapítók Hete Hagyományőrző és Kulturális Fesztivál

Már ki sem kell lépni a városból, hogy remek közösségi programokkal, koncertekkel gazdagodjanak a félegyháziak és az ide látogató közönség.