Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2018. November 27. 08:24, kedd | Helyi
Forrás: Bense Zoltán

Európai Hulladékcsökkentési Projektnap a Batthyányban

Európai Hulladékcsökkentési Projektnap a Batthyányban

Az intézmény idén először csatlakozott a Fenntarthatósági Témahét keretében rendezett Európai Hulladékcsökkentési Hét programjához, amelynek kiemelt témája a veszélyes hulladékok visszaszorítása volt.

Ebből az alkalomból projektnapot tartott november 21-én a Batthyány Lajos Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola, előtérbe helyezve a hulladékcsökkentés és az újrahasznosítás témakörét.

A hulladék keletkezésének megelőzésére, a keletkezett mennyiség csökkentésére, a termékek újrahasznosításának fontosságára felhívó akció szervezői az új ötleteket is szívesen fogadták.

Annak érdekében, hogy minél több diákhoz eljusson a program üzenete, és hogy felhívják a figyelmüket a környezet védelmének- és megőrzésnek fontosságára, szinte minden tanórába beépítették az iskola pedagógusai a környezettudatosságra nevelést. Így matematika órán szöveges feladatokat oldottak meg a gyerekek, természetismeret órán plakátokat terveztek, testnevelés órán az iskola környékét tisztították meg, osztályfőnöki órán pedig egy hulladékcsökkentéssel kapcsolatos videofilmet néztek meg.

Délután az alsó évfolyamosok újrahasznosított alapanyagokból kézműveskedtek. Ennek eredményeként WC gurigából, műanyagkupakokból sok szép hóember, sárkány, kasztanyetta és karkötő készült el.

A projektnap alkalmából különböző standokat is felállítottak a koordinátor, Besze Csilla tanítónő irányításával. Az egyik kiemelt stand a Fogyassz el! nevet viselte. Itt a pedagógusok és néhány vállalkozó kedvű szülő süteményeket készített a gyerekeknek, amelyek az intézmény tejprogramja során kapott, de a diákok által el nem fogyasztott joghurtból, tejből készültek.

Annak érdekében, hogy a programban való részvételt és összetartozást minél jobban szimbolizálják, megkérték a tanulókat, hogy ezen a napon zöld felsőben érkezzenek az iskolába.

Elmondható, hogy a családokra is hatást tudnak gyakorolni az ilyen és ehhez hasonló rendezvényekkel. Ma már kiemelten fontos feladat a környezet szeretete, tisztelete és védelme, vagyis a környezettudatos életmódra való nevelés.

Bense Zoltán

Fotó: Besze Csilla

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 08:11, szerda | Helyi

Vetélkedők, ügyességi versenyek színesítették a Mezgés napot

A Déli Agrárszakképzési Centrum Kiskunfélegyházi Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Technikum Szakképző Iskola és Kollégium a Föld napja jegyében rendezte meg szokásos "Mezgés napját" április 22-én.

2024. Április 24. 08:06, szerda | Helyi

Kimagasló eredmény az uszonyos- és búvárúszó országos bajnokságon

Rabi Anna több egyéni csúcsát megdöntötte, illetve váltóban Rónai Anna Zóra, Borbás Luca, Csikai Szonja Vanda csapattársaival ifjúsági korosztályos országos bajnokok lettek.

2024. Április 23. 16:25, kedd | Helyi

Növényvédelmi permetezés

2024. Április 23. 10:37, kedd | Helyi

Vonat és autó karambolozott Kiskunfélegyháza külterületén

A Csongrádi úti tanyák megállóhely közelében történt a baleset.