Városlista
2024. május 6, hétfő - Ivett

Hírek

2015. Január 13. 12:00, kedd | Belföld
Forrás: origo.hu

Erre a Hondára vártunk évek óta

Erre a Hondára vártunk évek óta

Hosszú ideig tartó fejlesztési munka után a Detroiti Autószalonon a Honda (pontosabban amerikai prémiummárkája, az Acura) bemutatta végre az új NSX szériaváltozatát.

Hosszú ideig tartó fejlesztési munka után a Detroiti Autószalonon a Honda (pontosabban amerikai prémiummárkája, az Acura) bemutatta végre az új NSX szériaváltozatát. A sok-sok korábbi tanulmány után a sportkocsi végleges formája nem meglepetés, műszaki fronton azonban történt néhány változtatás.

A 2013-as tanulmány normál feltöltésű V6-osa helyett végül egy hosszában beépített, duplaturbós V6-os lett a belső égésű motor, ennek teljesítménye "több mint 550 lóerő". Ehhez a benzinmotorhoz kapcsolódik három további villanymotor, mindkét tengelyre küldve a nyomatékot, amit az Acura Sport Hybrid Super Handling All-Wheel Drive hajtásnak nevez. Csak aztán győzzék megtanulni az értékesítők.

Két villanymotort az első tengelynél helyeztek el, a harmadik a benzinmotor és az új fejlesztésű, kilencfokozatú duplakuplungos váltó közé került. A legutóbbi tanulmányhoz képest valamivel hosszabb lett a végleges modell, 4470 milliméter hosszú, 1940 milliméter széles és 1215 milliméter magas.

Az új NSX-ben Quiet, Sport, Sport+ és Track vezetési módok közül választható ki a szituációhoz éppen illő, az alapár várhatóan 150 ezer dollár (40 millió forint) körül lesz. Hogy ezzel az árral, hibridként és kilencfokozatú automatával mennyi köze van az eredeti modellhez, más kérdés.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 05. 06:00, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 18. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki:

2024. Május 04. 06:00, szombat | Belföld

Szijjártó Péter szerint az elmúlt években a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg

Az elmúlt évek súlyos kihívásai során a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg, eközben Brüsszel kudarcot vallott a válságokra történő reagálás során

2024. Május 04. 06:00, szombat | Belföld

A Fidesz és a KDNP összes vezető politikusa az országot járja majd a következő hetekben

Megkezdjük a valaha volt legnagyobb, legerősebb európai parlamenti kampány második szakaszát, a Fidesz és a KDNP összes vezető politikusa az országot járja majd a következő hetekben

2024. Május 03. 13:47, péntek | Belföld

KSH: a benzin 3,2, a dízel 2,4 százalékkal drágább Magyarországon a régiós átlagnál

Az EU Weekly Oil Bulletin legfrissebb adatai alapján Magyarországon a 95-ös oktánszámú motorbenzin átlagára 639, míg a régiós országokban 619 forint volt.