Városlista
2024. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Hírek

2017. November 17. 15:18, péntek | Helyi sport
Forrás: Kis Mónika

Eredményesen versenyeztek a Turul Koppány Íjászai

Eredményesen versenyeztek a Turul Koppány Íjászai

2017. október 21-én a Zsámbéki-medencében, a 30 hektárnyi területen elhelyezkedő Pátyi Lovas Centrum és Terápiás Parkban megrendezett történelmi íjászversenyen vettek részt a Turul Koppány Íjászai HSE tagjai.

A Terápiás Park kialakítása, infrastrukturális felszereltsége, esztétikai megjelenése nemzetközi szinten is kiváló, remek helyszínt biztosít a lovasterápiás foglalkozásoknak, és íjászversenynek egyaránt. Az eddigiektől eltérően nem a lovardában hanem a Parkban zajlott a verseny. A versenyzők állóképességét erős próbára tette a hideg szél, de ennek ellenére is szép eredmények születtek.
Ezen a versenyen pusztai íj kategóriában Berente Imréné 1. helyezést ért el, Keserű Szilvia és Boldog Bence saját kategóriáikban mindketten a 7. helyen végeztek, és Kis Csaba a legnépesebb férfi kategóriában, a középmezőnyben a 25. helyet szerezte meg.

November 11-én Kétegyházára utaztak a Koppányok a Kétegyházi Turul Íjász Egyesület által rendezett IV. Mudin Kupa Nemzetközi Teremíjász versenyre. A verseny a Mudin Sportcsarnok előtt a Mudin fivérekre történő megemlékezéssel kezdődött. Mudin István és Mudin Imre Kétegyházi születésű olimpikonok, az 1908-as Londoni olimpián a magyar csapat zászlaját Mudin Imre vitte. Karrierjük tragikus véget ért, mert az I. világháború végén, 1918-ban mindketten hősi halált haltak. Az emlékezés koszorúját a magyar íjászat képviseletében Gyarmati Gábor és Dinnyés Gyula, a román íjászat képviseletében pedig Lovász György és Andrei Iulian helyezte el.

A verseny jó hangulatban, 24 célon 2 körben zajlott. A megmérettetést viszonylag rövid távok, de több célon is nagyon apró 10-es zóna jellemezte. A zökkenőmentesen lejátszódott versenyen a Koppányok nagyon jól szerepeltek.

Pusztai íj kategóriában Dinnyés Gyula 1. helyezést el, Keserű Szilvia 2. helyezést, Berenténé Köve-cses Zsuzsanna 5., Szeibert Imre pedig 6. helyen végzett.

Vadászreflex íj kategóriában Bense László 1. helyezést, Kis Mónika pedig a 2. helyezést érte el.

Kis Mónika
Turul Koppány Íjász

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 09. 16:16, kedd | Helyi sport

Áprilisi éremeső a Koppányoknál

2024. április 06-án a Kiskunfélegyházi Reptéren versenyeztek a Koppányok. A versenyt mely a 2024-es Sólyompróba sorozat 2. állomása volt, a KHTK Fénypárduc Íjász Szakosztálya szervezte.

2024. Április 09. 12:27, kedd | Helyi sport

Czakó Zoltán kijutott a Európa-Bajnokságra

Már biztosan megszerezte a válogatott mezt Czakó Zoltán, a Kiskunfélegyházi Birkózó SE versenyzője.

2024. Április 04. 16:29, csütörtök | Helyi sport

Húsvéti verseny beszámolók a Koppányok tollából

2024. március 29-én Nagypénteken, Domaszéken jártunk a Farkas a Piroskát elnevezésű örömíjászversenyen.

2024. Március 26. 11:01, kedd | Helyi sport

Tavaszi versenyek a Koppányoknál

2024. március 17-én a Magyar Íjász Szövetség 3D Szakága 2024. évi 3D Teremíjász Országos Bajnokságon vettek részt a Koppányok 4 fővel.