Városlista
2024. május 2, csütörtök - Zsigmond

Hírek

2015. November 24. 14:16, kedd | Helyi
Forrás: Adrienn

Épül és szépül városunk

Épül és szépül városunk

Mindannyiunk nagy örömére átadásra került ma (november 24-én) a Móra Gimnázium előtti tér.

Egy olyan közösségi hely szépülhetett meg és kaphatott új arculatot a "Félegyháza megújul" program keretein belül, ami sokak által kedvelt és használt közterület városunkban. Remélhetőleg a közeljövőben még nagyobb népszerűségnek fog örvendeni és sok hétvégi sétának, kellemes nyári estéknek nyújt méltó helyszínt.

Az ünnepélyes átadáson Csányi József polgármester és a 4. sz. választókörzet önkormányzati képviselője Szamosi Endre osztotta meg gondolatait a megjelentekkel.

Régi adóssága a városnak, hogy a központban elhelyezkedő tér megújuljon és olyan helyet adjon a diákságnak, ami egyben bekapcsolja városunk vérkeringésébe, annak szerves életébe. - mondta polgármesterünk az átadás nyitányaként. Megtudhattuk, hogy ezúttal is olyan beruházás valósulhatott meg városunkban, amelyet egy félegyházi vállalkozó, Seres József az ELŐ-SZER Kft. tulajdonosának munkáját dícséri. Méltán lehetünk büszkék arra, hogy városunk képes arra, hogy helyi vállalkozóval végeztesse el a megújítási, újjáépítési munkálatok majd minden mozzanatát.

Szamosi Andrástól, a körzet önkormányzati képviseljétől azt is megtudtuk, hogy 12,5 millió Ft-os beruházással valósult meg a központi tér megújítása. Nem csak széppé, hanem praktikussá is varázsolta a kivitelező. A fugák között lecsorogva nem fog megállni a csapadék, így mindenkor száraz lábbal közlekedhetünk a járdán. A padok és az iskola előtti praktikus kocka alakú kiülők mellett új kerékpártárolók is helyet kaptak a téren.

Igazán csodálatos képet majd tavasszal fog mutatni önmagáról a megújult agóra, mikor a virágok pompázatos színkavalkádja és a madárcsiripelés fogja betölteni városközpontunk újabb gyöngyszemét, a Szent István teret és az ahhoz kapcsolódó Móra Gimnázium előtti parkot.

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 01. 20:00, szerda | Helyi

Régmúlt idők varázsát csalogatta elő a majális

Megtelt a Parkerdő szórakozni vágyó közönséggel május 1-jén. A ragyogó napsütésben színes programok sora várta az érdeklődőket egész nap.

2024. Május 01. 15:17, szerda | Helyi

TeSzedd akció Petőfiszálláson

A föld napja alkalmából a Róna Vadásztársaság és a Petőfiszállási Polgárőr Egyesület Petőfiszállás vadászterületén a \"TE SZEDD\" mozgalomhoz csatlakozva, a természetben "felejtett" lakossági hulladékot gyűjtött 23 fővel.

2024. Április 30. 09:23, kedd | Helyi

Majális a Parkerdőben

Programok

2024. Április 30. 09:08, kedd | Helyi

Forgalmirend-változás a Zöld Nap alatt

A Kiskunfélegyházi Polgármesteri Hivatal Városüzemeltetési Osztálya tájékoztatja a járművezetőket, hogy május 2-án, csütörtökön 08:00-11:00-ig a Zöldnap nap miatt az alábbi forgalmirend változásra számíthatnak: