Városlista
2024. április 30, kedd - Katalin, Kitti

Hírek

2015. Szeptember 01. 11:47, kedd | Helyi
Forrás: Adrienn

Énekkel és verssel köszöntötték

Énekkel és verssel köszöntötték

Horváth Sándorné Karsai Máriát 90. születésnapján köszöntötte ma (szeptember 1-jén) Balla László alpolgármester, Csanyi úti Szociális Otthon vezetője, munkatársai és a család.

Marika nénit nagyon szeretik az otthonban, mutatja ezt, hogy szobatársa egy kedves énekkel, a gondozók és az otthon vezetője virággal, verssel és énekkel köszöntötték a szépkorú asszonyt. A család pedig 90 szál fehér rózsából álló csokorral, tortával lepte meg az idős nénit.

Lánya Marika elérzékenyülve beszélt arról a napról, amikor édesanyját behozta az otthonba és elismeréssel méltatta a gondozók és az intézményvezető munkáját. A születésnapi köszöntőre hozott hidegtálakkal, süteménnyel és finomságokkal is köszönetet szeretett volna mondani mindazért, amit Édesanyjáért, Marika néniért tettek az elmúlt évek során.

Marika néni 1925. augusztus 27-én született Kiskunfélegyházán egy tizenkét gyermekes család negyedik csemetéjeként. A hat fiú és az 5 lány testvére közül Sándor, Veronika és László már meghaltak, de nyolc élő testvérével tartja a kapcsolatot telefonon és levélben is.

Szülei és a idősebb testvérei napszámosként dolgoztak, Marika néni pedig otthon maradt a fiatalabb testvéreire vigyázni. Az otthoni munkákat neki kellett elvégeznie. Az általános iskolából 4 osztályt tudott elvégezni. Miután a kisebb testvérei már önállóak lettek, akkor elment dolgozni Csepelre a lőszergyárba, majd cselédként dolgozott Pesten.

1949-ben megismerte első férjét Hatvani Istvánt, akivel 1950-ben kötött házasságukból 1 gyermekük – Marika – született. Miután a gyermek betöltötte az 1 évet, Marika néni elment a kiskunfélegyházi Háziiparba dolgozni. Férje pedig a vasútnál dolgozott.5 év után a Háziiparból a TSZ-be ment el, ahol nyugdíjig ott maradt.

Férjétől 1960-ban elvált, egyedül nevelte a lányát 1965-ig. Ekkor újra férjhez ment. Ebből a házasságból nem született gyermeke, de nagyon jól éltek férjével Horváth Sándorral, aki Marika lányát saját gyermekeként fogadta el.

Szép volt az életük együtt. Férje is vele dolgozott a TSZ-ben. Lánya 1970-ben ment férjhez és külön költözött. 3 unokája született: István, Sándor és Tímea.

1989-ben hosszú betegség után férje meghalt. Sokat volt egyedül, amíg bírt dolgozott a TSZ ben. Miután nyugdíjba vonult, sokat segített a lányának az unokák körüli teendőkben.


Miután már az unokák is felcseperedtek, Marika néni egyedül maradt a lakásban, a családja nem tudta sűrűn látogatni, ezért határozott úgy, hogy beköltözik a Csanyi úti Szociális Otthonba. 2009. októberétől lakója az otthonnak, ahol nagyon jól érzi magát. A szobatársával hamar összebarátkozott, de az otthonban szinte mindenki azonnal megszerette Marika nénit, mert sok mindenről tudnak vele beszélgetni.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 30. 09:23, kedd | Helyi

Majális a Parkerdőben

Programok

2024. Április 30. 09:08, kedd | Helyi

Forgalmirend-változás a Zöld Nap alatt

A Kiskunfélegyházi Polgármesteri Hivatal Városüzemeltetési Osztálya tájékoztatja a járművezetőket, hogy május 2-án, csütörtökön 08:00-11:00-ig a Zöldnap nap miatt az alábbi forgalmirend változásra számíthatnak:

2024. Április 30. 09:03, kedd | Helyi

Majális a Parkerdőben

Programok:

2024. Április 30. 08:40, kedd | Helyi

A fészkelő erdei fülesbaglyok állományának felmérésében segíthet a lakosság

Az erdei fülesbaglyok fészkelő állományának felmérésében kéri a lakosság segítségét a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület (MME).