Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2018. Április 30. 09:19, hétfő | Helyi
Forrás: Adrienn

Emléktáblát állítottak Aliz néni tiszteletére

Emléktáblát állítottak Aliz néni tiszteletére

A Kiskunfélegyházi Batthyány Lajos Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola városunk kiváló karnagya, dr. Somogyvári Zoltánné Aliz néni tiszteletére emléktáblát állított az iskola aulájában.

Az emléktáblát április 25-én avatták fel ünnepélyes keretek között.
A jeles eseményen az iskola igazgatónője Vargáné Oláh Zsuzsanna Judit köszöntötte a megjelenteket, külön kiemelve a városunk vezetése nevében megjelent Rosta Ferenc alpolgármestert és Szamosi Endrét, a körzet képviselőjét, valamint a családot képviselő Somogyvári Alizt (Aliz néni lányát), illetve Aliz néni két unokáját: Lajos Erikát és Somogyvári Gábort.

- Ezen az estén azért jöttünk össze, hogy dr. Somogyvári Zoltánnéra emlékezzünk, tiszteletére emléktáblát avassunk. Aliz néni 1930 augusztusában született és 2017. januárjában hunyt el. Minden ember azzal a szándékkal éli meg életét, hogy jelet, emléket hagyjon maga után. Mi pedagógusok szerencsések vagyunk, hiszen folyamatos alkotómunkánk révén a jelenben a jövőnek nevelünk fel nemzedékeket. Alkotó tevékenységünk sokszor láthatatlan, mégis maradandó. Így volt ez Aliz néni esetében is. Nincs olyan ember, aki ne emlékezne kedves tanárára, kollégájára és ne tudna vele kapcsolatban iskolai emlékeket mondani – mondta köszöntő beszédében az igazgatónő.

Az ünnepi gondolatokat követően Meizl Ferencné emlékezett vissza egykori kolléganőjére Aliz nénire:
- Aliz néni kiváló pedagógus, karvezető és a szó legnemesebb értelmében: nevelő volt. Neve fogalom tanítványai, de az egész város előtt. Én kedves munkatársamat, példaképemet, jóbarátomat is tisztelhetem benne. Sugárzó személyisége mindenkit magával ragadott. Sok-sok tanítványa rajongásig szerette és szívében őrzi emlékét.

A köszöntő beszédeket követően Aliz néni lánya Somogyvári Aliz leplezte le a Bozóki István kőfaragó által elkészített emléktáblát, majd a megjelentek elhelyezték virágaikat és koszorúikat.

Az ünnepséget az iskola Felső tagozatos kórusa Molnár Elvira vezényletével tette dalaival meghitté és magasztossá. Az esemény zárásaként pedig a megjelentek a kórussal közösen - Nagyné Mészáros Erika vezényletével - dallal tisztelegtek a nagynevű pedagógus és karvezető előtt.

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 26. 13:44, péntek | Helyi

„Te szedd” akció!

A kiskunfélegyházi Batthyány Lajos Általános Iskola is csatlakozott a „Te Szedd! – Önkéntesen a tiszta Magyarországért” akcióhoz.

2024. Április 25. 21:11, csütörtök | Helyi

105. születésnapját ünnepelte Erzsike néni

Kiskunfélegyháza legidősebb polgára betöltötte 95. életévét.

2024. Április 25. 19:54, csütörtök | Helyi

Anyakönyvi hírek

Az alábbiakban legfrissebb anyakönyvi híreinket olvashatják.

2024. Április 24. 14:04, szerda | Helyi

Gyermekrajzpályázatot hirdet a MÁV a balesetek megelőzése érdekében

A MÁV és az ORFK-Országos Balesetmegelőzési Bizottság közös gyermekrajzpályázatot hirdet iskolásoknak, amelynek témája a biztonságos közlekedés - közölték a szervezők az MTI-vel szerdán.