Városlista
2018. október 18, csütörtök - Lukács

Hírek

2018. Szeptember 25. 08:00, kedd | Helyi
Forrás: Szász Angéla

Emlékhellyel tisztelegnek a szervdonorok előtt Kiskunfélegyházán

Emlékhellyel tisztelegnek a szervdonorok előtt Kiskunfélegyházán

Szakmai fórummal egybekötve avatják fel a kiskunfélegyházi Alsótemető megújult ravatalozójánál szeptember 26-án, szerdán azt az emlékművet, amelyet szervdonorok tiszteletére állítottak.

Ez lesz az ország első olyan emlékhelye, ahol szervátültetettek és donor hozzátartozók közösen emlékezhetnek meg azokról, akik szerveikkel emberek életét mentették meg.

Időpont: 2018. szeptember 26., szerda 16 és 17 óra

Helyszín: Móra Ferenc Művelődési Központ díszterme (Kiskunfélegyháza, Petőfi tér 1.), majd az Alsótemető ravatalozója (Kiskunfélegyháza, Irányi Dániel utca 11.)

A fórum előadói és témái:

- 16 órakor a fórumot megnyitja Csányi József Kiskunfélegyháza város polgármestere

- A magyarországi szervdonációs programok bemutatása - előadó: dr. Mihály Sándor, az Országos Vérellátó Szolgálat transzplantációs igazgatója

- Élet a szervátültetés után - bemutatja: Berente Judit, a Magyar Szervátültetettek Szövetségének elnöke (maga is vesetranszplantált)

A fórumot Nyárai Gerzson: Halottat operálunk, hogy életet menthessünk című filmjének vetítése zárja. Az előadások előtt és után kiállítás látható Mónus Márton fotóiból, amely bemutatja a transzplantáció folyamatát, valamint bepillantást nyújt a donor hozzátartozók tragédia utáni életébe.

Programok az Alsótemetőben:

- 17 órakor az Alsótemető ravatalozójánál Csányi József Kiskunfélegyháza város polgármestere felavatja az emlékművet, majd Hajagos Gyula esperes plébános megáldja és megszenteli az emlékhelyet

- a Kiskunfélegyházi Batthyány Lajos Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola tanárainak előadását követően a donor hozzátartozók nevében Csikós Józsefné – az emlékhely létrehozásának kezdeményezője – beszél a családokat ért tragédiáról.

Ezek érdekelhetnek még

2018. Október 17. 15:58, szerda | Helyi

Anyakönyvi hírek

Tekintsék meg friss anyakönyvi híreinket!

2018. Október 17. 11:59, szerda | Helyi

Poloskacsapdán dolgoznak magyar tudósok

Az utóbbi években rendszeresen visszatérő problémát jelentenek a házakba, lakásokba behúzódó vándorpoloskák és márványospoloskák.

2018. Október 16. 11:06, kedd | Helyi

A piac ünnepi nyitva tartása

Az alábbiakban a piac ünnepi nyitva tartását olvashatják.

2018. Október 16. 10:55, kedd | Helyi

Piaci árak

Aktuális árak a félegyházi zöldség-gyümölcs piacon.