Városlista
2018. december 9, vasárnap - Natália

Hírek

2018. Szeptember 25. 08:00, kedd | Helyi
Forrás: Szász Angéla

Emlékhellyel tisztelegnek a szervdonorok előtt Kiskunfélegyházán

Emlékhellyel tisztelegnek a szervdonorok előtt Kiskunfélegyházán

Szakmai fórummal egybekötve avatják fel a kiskunfélegyházi Alsótemető megújult ravatalozójánál szeptember 26-án, szerdán azt az emlékművet, amelyet szervdonorok tiszteletére állítottak.

Ez lesz az ország első olyan emlékhelye, ahol szervátültetettek és donor hozzátartozók közösen emlékezhetnek meg azokról, akik szerveikkel emberek életét mentették meg.

Időpont: 2018. szeptember 26., szerda 16 és 17 óra

Helyszín: Móra Ferenc Művelődési Központ díszterme (Kiskunfélegyháza, Petőfi tér 1.), majd az Alsótemető ravatalozója (Kiskunfélegyháza, Irányi Dániel utca 11.)

A fórum előadói és témái:

- 16 órakor a fórumot megnyitja Csányi József Kiskunfélegyháza város polgármestere

- A magyarországi szervdonációs programok bemutatása - előadó: dr. Mihály Sándor, az Országos Vérellátó Szolgálat transzplantációs igazgatója

- Élet a szervátültetés után - bemutatja: Berente Judit, a Magyar Szervátültetettek Szövetségének elnöke (maga is vesetranszplantált)

A fórumot Nyárai Gerzson: Halottat operálunk, hogy életet menthessünk című filmjének vetítése zárja. Az előadások előtt és után kiállítás látható Mónus Márton fotóiból, amely bemutatja a transzplantáció folyamatát, valamint bepillantást nyújt a donor hozzátartozók tragédia utáni életébe.

Programok az Alsótemetőben:

- 17 órakor az Alsótemető ravatalozójánál Csányi József Kiskunfélegyháza város polgármestere felavatja az emlékművet, majd Hajagos Gyula esperes plébános megáldja és megszenteli az emlékhelyet

- a Kiskunfélegyházi Batthyány Lajos Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola tanárainak előadását követően a donor hozzátartozók nevében Csikós Józsefné – az emlékhely létrehozásának kezdeményezője – beszél a családokat ért tragédiáról.

Ezek érdekelhetnek még

2018. December 09. 09:58, vasárnap | Helyi

A második is fényre lobban, jelzi: angyal szállt a földre

A hitet jelképező első gyertyaláng után fellobbant városunk adventi koszorúján december 8-án a reményt jelképező második gyertya is.

2018. December 09. 09:20, vasárnap | Helyi

Idén 56 alkotásból épült meg a Mézeskalács Meseváros

Immáron ötödik alkalommal épül fel Advent idején a Mézeskalács Meseváros, melyeknek minden egyes darabját jótékonysági célzattal készítik a vállalkozó kedvű alkotók, és akik ily módon kívánnak segítséget nyújtani.

2018. December 09. 08:00, vasárnap | Helyi

Ne feledje! Ma állat- és kirakodóvásár!

Tájékoztatjuk a tisztelt Lakosságot, hogy a hagyományoknak megfelelően ma is (december 9-én) megrendezésre kerül az ORSZÁGOS ÁLLAT- ÉS KIRAKODÓVÁSÁR a félegyházi vásártéren.

2018. December 08. 21:13, szombat | Helyi

A karácsony már kopogtat az 5. számú választókörzetben is

Mint minden évben, idén is gondoskodott az 5. számú választókörzet önkormányzati képviselője arról, hogy mindenkinek legyen ünnep a karácsony.