Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2019. Március 06. 15:04, szerda | Helyi
Forrás: -Szerk.-

Emlékezzünk meg közösen a félegyházi honvéd altábornagyról

Emlékezzünk meg közösen a félegyházi honvéd altábornagyról

Március 14-én (csütörtökön) 13:30 órakor a Kiskunfélegyházi Darvas Általános Iskola diákjai és a Petőfi Sándor Bajtársi Egyesület részvételével hajtsunk fejet Boczonádi Szabó József honvéd altábornagy sírja előtt.

A kiskunfélegyházi Felsőtemetőben található az 1848-49-es szabadságharc hősének, Boczonádi Szabó József honvéd altábornagy sírja. Az elmúlt évben páratlan közös összefogással sikerült felújítani a nyughelyet és környékét, a munkálatokat az önkormányzat mellett a Honvédelmi Minisztérium és a ma élő egyetlen leszármazott családtag is támogatta.

2018. május 17-én ünnepélyes keretek között átadták a teljes mértékig felújított síremléket. Az ünnepélyes avatáson a Honvédelmi Minisztérium és a kaposvári Boczonádi Szabó Logisztikai Ezred illetékesei mellett személyesen jelen volt Boczonádi Szabó József leszármazott dédunokája, a ma Amerikában élő Pototzky Antal és családja is.

Sikeresen túl vagyunk a páratlan összefogással megvalósuló felújításon, de nem szeretnénk, ha Boczonádi emléke és az előtte való tiszteletadás ezzel feledésbe merülne, sőt egy hagyományteremtő kezdeményezést kívánok útjára indítani.

Ettől az évtől kezdődően a március 15-i eseményekhez kívánjuk kapcsolni a felújított emlékmű megkoszorúzását, a későbbiekben lehetőség szerint a kaposvári logisztikai ezred részvételével is, akik ma is a félegyházi hős nevét viselik.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 26. 13:44, péntek | Helyi

„Te szedd” akció!

A kiskunfélegyházi Batthyány Lajos Általános Iskola is csatlakozott a „Te Szedd! – Önkéntesen a tiszta Magyarországért” akcióhoz.

2024. Április 25. 21:11, csütörtök | Helyi

105. születésnapját ünnepelte Erzsike néni

Kiskunfélegyháza legidősebb polgára betöltötte 95. életévét.

2024. Április 25. 19:54, csütörtök | Helyi

Anyakönyvi hírek

Az alábbiakban legfrissebb anyakönyvi híreinket olvashatják.

2024. Április 24. 14:04, szerda | Helyi

Gyermekrajzpályázatot hirdet a MÁV a balesetek megelőzése érdekében

A MÁV és az ORFK-Országos Balesetmegelőzési Bizottság közös gyermekrajzpályázatot hirdet iskolásoknak, amelynek témája a biztonságos közlekedés - közölték a szervezők az MTI-vel szerdán.