Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2013. Március 25. 12:43, hétfő | Helyi sport
Forrás: - szerk. -

Első lett Simon Gergely a RISZI Kupán

Első lett Simon Gergely a RISZI Kupán

Hétvégén, Szolnokon került megrendezésre a RISZI kupa műfalmászó verseny.

Hétvégén, Szolnokon került megrendezésre a RISZI kupa műfalmászó verseny. A rendezők szándéka szerint az idei versenyt, mint egy dzsembori szerint bonyolították le. Ez azt jelentette mindenki akkor mászott, amikor volt egy szabad versenyút, illetve akkor kezdte el a gyakorlatot, amikor úgy érezte minden szempontból felkészült a feladat végrehajtására. A viszonylagos kötetlenséggel azt is szerették volna elérni, hogy minél több fiatalnak csináljanak kedvet ehhez a könnyűnek nem éppen nevezhető sportághoz. Az ilyen versenyeken bebizonyosodik, hogy ebben a szakágban csak azok érhetnek el sikereket, akik a fizikai adottságaikon túl az átlagnál is nagyobb kitartással, munkabíró képességekkel is rendelkeznek. Tapasztalhattuk, hogy a RISZI kupán jó néhány ilyen tulajdonsággal bíró versenyző is rendelkezik. A fiatal gladiátoroknak hat utat kellet teljesíteni. Városunkat a DSZDSE versenyzője Simon Gergely képviselte. Korosztályában 100%-os teljesítménnyel az első helyen végzett. Gergely elmondta, hogy a Szolnoki verseny fontos állomása volt a felkészülésének, hiszen a hétvégén, Miskolcon fogják a Magyar bajnokság első fordulóját megrendezni, és versenykörülmények között jó edzésnek számított a RISZI kupa.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 19:43, csütörtök | Helyi sport

Félegyházi siker a szombathelyi SPARTAN versenyen

2024. április 13-án került megrendezésre Szombathelyen a SPARTAN Közép-Európai Régió versenysorozatának következő állomása, ahol Kiskunfélegyházát a 18 éves Szekeres Norbert képviselte.

2024. Április 24. 16:45, szerda | Helyi sport

Dobos Eszter eredményesen szerepelt a hétvégén

2024. április 20-án a kiskunfélegyházi Zöldmező Lovassport Egyesület csapata Jászkarajenőre látogatott, ahol a Karai Mini Major rendezésében egy színvonalas versenyen vett részt.

2024. Április 23. 19:53, kedd | Helyi sport

Ezüstérmet nyertek a platános asztaliteniszező lányok

Fantasztikusan teljesítettek az Asztalitenisz Diákolimpia Országos Döntő I-II. korcsoport csapatversenyében a Kiskunfélegyházi Platán Utcai Általános Iskola lányai.

2024. Április 22. 14:07, hétfő | Helyi sport

Diákolimpiai bajnok lett a József Attila iskola csapata

A József Attila Sportiskolai Általános Iskola tanulói az utóbbi 3 évben állandó résztvevői az Asztalitenisz Országos döntőjének, ahol 3 csapattal és két egyéni versenyzővel képviselték magunkat.