Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2012. Július 26. 22:56, csütörtök | Sport
Forrás: MTI Fotó: Koszticsák Szilárd

EL-selejtező - Gól nélküli döntetlennel ment tovább a Videoton

EL-selejtező - Gól nélküli döntetlennel ment tovább a Videoton

A Videoton FC hazai környezetben gól nélküli döntetlent játszott a szlovák Slovan Bratislava ellen a labdarúgó Európa Liga-selejtező 2. fordulós párharcának csütörtöki visszavágóján, így idegenben szerzett góljának köszönhetően továbbjutott.

Európa Liga-selejtező, 2. forduló, visszavágó:
Videoton FC-Slovan Bratislava (szlovák) 0-0
-------------------------------------------
Székesfehérvár, 10 ezer néző, v.: Antony Gautier (francia)
sárga lap: Nikolics (40.), Kovács I. (75.), Walter Lee (86.), Bozovic (92.) illetve Milinkovic (47.), Peltier (69.), Bagoyoko (73.)

Továbbjutott: a Videoton, 1-1-es összesítéssel, idegenben szerzett góllal.

Videoton:
---------
Bozovic - Szolnoki, Caneira, Vinicius, Stopira - Tóth B. (Kovács I., 67.), Mitrovic - Gyurcsó (Torghelle, 86.), Sándor, Oliveira (Walter Lee, 81.) - Nikolics

Slovan Bratislava:
------------------
Putnocky - Bagayoko (Jánosik, 88.), Gorosito, Pauschek, Luksik - Kopunek, Grendel (Szarka Á., 83.) - Peltier, Halenár (Hlohovsky, 79.), Milinkovic - Sebo

Nemzeti színekbe öltözött stadion, és egy hatalmas magyar címer fogadta a fehérvári EL-selejtezős párharc két résztvevőjét a Sóstói Stadionban, ahol Orbán Viktor miniszterelnök és Csányi Sándor, a Magyar Labdarúgó Szövetség elnöke is helyet foglalt a lelátón.
Az első összecsapás eredménye miatt a Slovannak volt fontosabb az támadófutball, ennek megfelelően agresszívan is kezdett. A Videoton játékosai - némi meglepetésre - sokat bizonytalankodtak, s csak az első 20 perc után nyugodtak meg. A játékrész második felében a hazaiak birtokolták többet a labdát, de igazi gólhelyzetet nem tudtak kialakítani, ugyanakkor a szlovák csapat többször is veszélyeztetett.
A második félidő nagy részében a Slovan nem kockáztatott, inkább a fehérváriak irányítottak, és egyre többször eljutottak a pozsonyi kapuig. Az utolsó percekig óriási küzdelem folyt a pályán, a hajrában kitámadt a Slovan, de hiába szorította kapujához a hősiesen védekező Videotont, a továbbjutást nem sikerült kiharcolnia.
A fehérváriak az EL-selejtező 3. fordulójában a belga Genttel találkoznak.

A Videoton játékosai megköszönik a közönség biztatását.

Címkék: Labdarúgás-EL

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 26. 16:18, péntek | Sport

Kovács Ádám vezeti a Histo Cup-ban az éves bajnokságot!

Beszélgetés a Formula autók világába nemrég csöppent Kovács Ádámmal.

2024. Április 26. 15:19, péntek | Sport

Valencia után Gender Tamás Junior ismét pályára hajt az Európa-bajnokság második fordulójában, amelynek ezúttal a franciaországi Val

A spanyol szezonnyitó nehézségei után nagy reményekkel vág neki a folytatásnak a fiatal feltörekvő tehetség,

2024. Április 26. 06:49, péntek | Sport

Egygólos előnyben a Veszprém a negyeddöntőben

A Telekom Veszprém házigazdaként csak egyszer vezetett, mégis 32-31-re legyőzte a dán Aalborgot a férfi kézilabda Bajnokok Ligája negyeddöntőjének csütörtöki, első mérkőzésén.

2024. Április 26. 06:45, péntek | Sport

Női labdarúgó MK - Ismét megvédte címét az ETO FC Győr

Ismét megvédte címét az ETO FC Győr a labdarúgó Simple női Magyar Kupában, mivel a csütörtöki döntőben 1-1-es döntetlen után tizenegyesekkel 3-2-re legyőzte az MTK Budapest csapatát az Új Hidegkuti Nándor Stadionban.