Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2018. December 12. 17:22, szerda | Helyi
Forrás: Adrienn

Együtt ünnepeltek a legifjabb félegyházi gyermekek és a nagycsaládosok

Együtt ünnepeltek a legifjabb félegyházi gyermekek és a nagycsaládosok

A nagycsaládosokat és a 2018-as év újszülöttjeit köszöntötte ma (december 12-én) a Móra Ferenc Művelődési Központban városvezetésünk nevében Balla László alpolgármester.

Több évtizedes hagyomány, hogy karácsony közeledtével városvezetésünk a legfiatalabb félegyházi polgárokat, valamint a 3 vagy több gyermeket nevelő családokat felköszönti. Ebben az évben 232 nagycsalád, 188 újszülött: köztük 7 ikerpár és szüleik kaptak meghívást a Nagycsaládok és Újszülöttek Karácsonyi Ünnepségére.

Ahol gyermek van a családban, ott a karácsony az első adventi gyertyagyújtással és a Mikulás érkezésével kezdődik. A kisgyermekes családban a szülők is újra átélik gyermekkoruk meghitt pillanatait. Felidézik magukban a fenyőfa, a szaloncukor, a mézeskalács és a szeretett otthon illatát. Talán a gyermekeikhez hasonlóan ők is elkezdik várni a karácsonyi csodát. Melegség tölti el szívünket karácsony közeledtével. Egy-egy pillanatra megállunk és számvetést készítünk az elmúlt évről. Felidézzük a gyermekeinkkel töltött pillanatokat és minden szépségét, jóságát elraktározzuk lelkünkben, hogy ebből meríthessünk erőt az elkövetkező év napjaira – mondta köszöntő beszédében az alpolgármester.

Az ünnepi műsorban a Kiskun Alapfokú Művészeti Iskola diákjai adtak elő dalokat, majd a PROFI-L Bábcsoport Mikulás-váró műsorát láthatták a megjelent apróságok és hozzátartozóik.

A kellemes hangulatú délután zárásaként a művelődési ház kistermében roskadásig megterített asztalról fogyaszthattak a vendégek illatos kalácsból, süteményből, gyümölcsökből és üdítőből.

Az önkormányzat 10.000 Ft-os vásárlási utalvánnyal is megajándékozta az újszülöttek szüleit, valamint a nagycsaládosok is utalványt kaptak karácsonyra. Az utalványokat a polgármesteri hivatal aulájában az ügyfélszolgálati pultnál lehet átvenni személyesen vagy meghatalmazott útján.

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 15:23, péntek | Helyi

Muzsikál az erdő 2024

Május 10. és 12. között Kecskemét és Lakitelek-Tőserdő térségében is megszervezik a „Muzsikál az erdő” elnevezésű rendezvényt.

2024. Április 19. 15:20, péntek | Helyi

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén

A hőmérséklet csúcsértéke 11-18 Celsius-fok között alakul, és hajnalban visszatérnek a gyenge fagyok.

2024. Április 19. 15:09, péntek | Helyi

Újabb Balázs Árpád AMI - Battyány iskolás diák sikere

Hétfőn Szegeden, a Király-König Péter Zenei Alapfokú Művészeti Iskolában rendezte meg a Fesztivál Akadémia a II. Halász Ferenc Tehetségkutató versenyt.

2024. Április 19. 13:59, péntek | Helyi

Anyakönyvi hírek

Az alábbiakban legfrissebb anyakönyvi híreinket olvashatják.