Városlista
2024. május 6, hétfő - Ivett

Hírek

2015. Február 19. 12:05, csütörtök | Belföld
Forrás: vezess.hu

Egyre nagyobb a sofőrhiány

Egyre nagyobb a sofőrhiány

25 éves hazánk legnagyobb fuvarozói érdekképviseleti szerve a NiT-Hungary Zrt., mely többek között az égető sofőrhiány ellen is küzd.

25 éves hazánk legnagyobb fuvarozói érdekképviseleti szerve a NiT-Hungary Zrt., mely többek között az égető sofőrhiány ellen is küzd.

A közel 40 főt alkalmazó, Budapesten és 10 vidéki nagyvárosban működő Magánvállalkozók Nemzeti Fuvarozó Ipartestülete (NiT Hungary) jelenleg azon dolgozik, hogy az égető sofőrhiányra komplex megoldást találjon. Az ipartestület a jövőben többek között azért is lobbizna, hogy állami támogatás bevonásával kötelező vezetéstechnikai tanfolyamhoz kössék a teherautó- és autóbusz-vezetői engedélyeket, ezzel is segítve a balesetmentes közúti közlekedést.

"Zászlóshajóként ápoljuk a szakma hagyományait, rendezvényeinkkel rengeteget teszünk a magyar közúti fuvarozói alágazat jó hírének megőrzéséért. Mindemellett azonban nagyon fontosnak tartjuk a baleset-megelőzést, ezért is szeretnénk elérni, hogy a tehergépkocsi- és autóbusz-vezetők kötelező vezetéstechnikai tanfolyamon vegyenek részt. Mivel tagjaink 80 százaléka közúti árufuvarozó, ezért dolgozunk azon, hogy megfelelő állami részvállalással valósulhasson meg mindez" - mondta Dittel Gábor, a NiT Hungary főtitkára, aki a magyar közúti személy- és teherfuvarozás véleményformáló alakjaként több mint huszonöt éve dolgozik a szakmában.

A 25 éves fennállását ünneplő NiT Hungary, mely mintegy 3000 regisztrált taglétszámával jelenleg hazánk legnagyobb és egyik legrégebbi közúti fuvarozói érdek-képviseleti szervezete. Az ipartestület 2359 teherfuvarozót és 599 autóbuszos vállalkozót számlál. A NiT Hungary fejlődését jól tükrözi, hogy 1990-ben 114 taggal és 1 millió forintos alapító tagi hozzájárulással alapították, 2013-ban pedig már 1,5 milliárd árbevétellel zárt. A szervezet két éve a Nemzeti Fejlesztési Minisztériummal való megállapodás alapján a kormányzat stratégiai partnerének számít a szakmát érintő jogalkotások terén.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 06. 07:49, hétfő | Belföld

Vonat elé hajtott egy kamion Baján

Személyvonat elé hajtott egy kamion hétfő reggel Baja térségében, az 55-ös főút 106-os és 107-es kilométere közötti vasúti átjáróban;

2024. Május 05. 06:00, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 18. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki:

2024. Május 04. 06:00, szombat | Belföld

Szijjártó Péter szerint az elmúlt években a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg

Az elmúlt évek súlyos kihívásai során a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg, eközben Brüsszel kudarcot vallott a válságokra történő reagálás során