Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2017. Április 24. 19:50, hétfő | Helyi
Forrás: Adrienn

Egy üveggyűjtő konténernél készített szelfivel nemcsak segíthetsz, nyerhetsz is!

Egy üveggyűjtő konténernél készített szelfivel nemcsak segíthetsz, nyerhetsz is!

Kiskunfélegyháza Város Önkormányzata és a Csongrádi Víz- és Kommunális Kft. összefogásával „Életmentő üveg” akció indult ma (április 24-én).

A városban hat gyűjtőpontot helyeztek ki, melyen mindenki megszabadulhat feleslegessé vált üvegeitől (azoktól is, amelyeket a boltokban már nem váltanak vissza) és ezzel még egy jótékonysági kampányban is részt vehetnek. Az újrahasznosítást követően a bevételből egy életmentő defibrillátort vásárolnak, amelyet a buszpályaudvaron helyeznek el.

Akik kedvet kaptak a jótékony célzatú üveggyűjtéshez és ráadásul egy szelfit is szívesen készítenek magukról a helyszínen, azok elküldhetik a képet az eletmentouveg@kiskunfelegyhaza.hu e-mail címre értékes ajándékokért cserébe.

Az akció május 5-éig tart. Az első gyűjtőhelyet április 24-én a városi könyvtár mögött, a Gorkij utcai parkolóban állították fel. Emellett a Mikszáth Kálmán utcai víztoronynál, a Halasi és a Dózsa György utca, illetve a Nefelejcs és a Platán utca sarkán is találkozhatnak hasonló célzattal kihelyezett gyűjtőhellyel.

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 16:25, kedd | Helyi

Növényvédelmi permetezés

2024. Április 23. 10:37, kedd | Helyi

Vonat és autó karambolozott Kiskunfélegyháza külterületén

A Csongrádi úti tanyák megállóhely közelében történt a baleset.

2024. Április 22. 14:46, hétfő | Helyi

Ma van a Föld Napja

2024-ben újra fókuszban a műanyagok a 34. magyar és az 54. világméretű Föld napján.

2024. Április 22. 14:17, hétfő | Helyi

Sokat árthat a jószándék is!

Ne vigyék haza a madárfiókákat és más állatkölyköket, őzgidákat, nyúl-, nyest- és mókuskölyköket, vadmalacokat! - kéri a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület (MME).