Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2015. Március 21. 16:00, szombat | Életmód
Forrás: gazdagisztan.hu

Egy multimilliomos vallomása

Egy multimilliomos vallomása

Akinek nincs, az arra vágyik, hogy legyen. Akinek van, az azt mondja, nem teszi boldogabbá. Természetesen a pénzről van szó.

Akinek nincs, az arra vágyik, hogy legyen. Akinek van, az azt mondja, nem teszi boldogabbá. Természetesen a pénzről van szó. Lássuk, mit mond minderről egy olyan fiatal, aki a húszas éveire 15 millió dolláros vagyont szedett össze!

A Quorán megjelent, név nélküli bejegyzés szerzője egy technológiai startup céget adott el a húszas évei közepén, méghozzá 15 millió dollárért. Az ember azt gondolná, hogy fiatalon meggazdagodni a legnagyobb áldások egyike, hiszen még van ideje kiélvezni a pénzt, és élete hátralévő részében ha nem akar, már nem kell dolgoznia.

Nézzük, hogyan látta ezt maga az érintett!

„Gazdagnak lenni jobb, mint nem lenni annak, de messze nem olyan jó, mint amilyennek előtte elképzeli az ember."

A miértre adott válasz egy kicsit bonyolult.

"Először is, az egyetlen valódi előny, hogy többet nem kell a pénz miatt aggódnia az embernek. Lesznek olyan kiadások, amiket nem engedhetsz meg magadnak (és vágysz majd rá, hogy megtehesd), de a legtöbb dolgot úgy veheted majd meg, hogy nem kell gondolkodnod azon, van-e rá elég pénzed. Ez kétségtelenül előny."

Nem panaszkodhatsz

"A gazdagságnak ugyanakkor megvannak az árnyoldalai. Az első, hogy soha többet nem panaszkodhatsz semmi miatt. Mivel a legtöbb ember számára a gazdagság maga a Nirvána, többet nem lehetnek emberi vágyaid és frusztrációid. Pedig ugyanúgy ember maradsz, csak a többiek nem annak tartanak majd."

Mindenki akar tőled valamit

"A második árnyoldal, hogy a legtöbb ember akar majd tőled valamit, és elég nehéz rájönni, hogy vajon csak a pénzed miatt kedvesek-e hozzád. Ha még nem vagy nős, akkor sok szerencsét ahhoz, hogy kiderítsd, a partnered vajon a pénzedért van-e veled.

Aztán ott van a család és a baráti kör. Ha szerencséd van, a kapcsolatotok nem sínyli meg a gazdagságot, de az biztos, hogy nehezebb lesz a helyzet. Másképp kezdenek majd kezelni, kölcsönkérnek például. Általános probléma például, hogy a karácsonyi ajándékot is másképp fogadják majd, és egészen irreális elvárásaik lesznek az ajándékok nagyságát illetően, és ha ezeket nem teljesíted, akkor csalódást okozol nekik.

Néha éjjel álmatlanul forgolódsz majd, és azon gondolkodsz, hogy a megfelelő befektetési döntéseket hoztad-e meg, vagy a teljes vagyonod elúszik."

Értéktelenné váló dolgok

"Fontos megérteni a pénz kapcsán, hogy minden, amire vágysz, azért értékes, mert nem engedheted meg magadnak (vagy legalábbis nagyon keményen kell dolgoznod ahhoz, hogy megvehesd). Talán egy új Audira vágysz – de ha simán megveheted, akkor már nem is akarod majd annyira.

A legtöbb ember abban az illúzióban él, hogy ha több pénze lenne, jobb és boldogabb lenne az élete. Aztán ha tényleg gazdagok lesznek, és mégsem így történik, akkor jön a válság.

Ha tehát a középosztály tagja vagy, akkor minden lehetőséged meg van arra, hogy azt kezdj az életeddel, amit csak akarsz. Ha most nem vagy boldog, akkor a pénz sem tesz majd azzá.

Akár gazdag vagy, akár nem, próbáld meg kihozni az életedből a lehető legtöbbet, és főleg ne használd a pénz hiányát kifogásként.”

Eddig az idézet, kíváncsiak vagyunk, ti mit gondoltok minderről.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 27. 06:00, szombat | Életmód

Erdősítés: Cél, hogy 2030-ra az ország területének 27 százaléka legyen erdős terület

A kormány célja, hogy 2030-ra az ország területének 27 százaléka erdővel, fával borított terület legyen - hangsúlyozta az Agrárminisztérium (AM) parlamenti államtitkára pénteken a Csongrád-Csanád vármegyei Dócon.

2024. Április 26. 13:53, péntek | Életmód

A munkabér az elsődleges munkahelyválasztási szempont Magyarországon

A munkahelyválasztásnál a magyar munkavállalók számára 2024-ben is a vonzó munkabér és juttatási csomag az elsődleges, ezt követi a munkahelyi légkör és a munkaadó pénzügyi stabilitása, ahol nem kell tartani a leépítéstől

2024. Április 26. 06:43, péntek | Életmód

Denevérvirológiai kutatás kezdődik a Pécsi Tudományegyetemen

Európai denevérekben előforduló vírusok kutatására indított nemzetközi programban vesznek részt a Pécsi Tudományegyetem (PTE) szakemberei - közölte a baranyai felsőoktatási intézmény az MTI-vel.

2024. Április 24. 06:46, szerda | Életmód

Különleges holdkelte figyelhető meg az égbolton pénteken

Április 26-án különlegesen szép együttállás figyelhető meg az éjszakai égbolton, amelynek során a kelő Hold szoros közelségbe kerül az Antares csillaggal - közölte kedden a Svábhegyi Csillagvizsgáló.