Városlista
2018. szeptember 25, kedd - Eufrozina

Hírek

2018. Július 11. 15:16, szerda | Helyi
Forrás: Adrienn

Egy lépéssel közelebb kerültek a biztonságos közlekedéshez az Aranyhegyi lakótelepen élők

Egy lépéssel közelebb kerültek a biztonságos közlekedéshez az Aranyhegyi lakótelepen élők

Noha még korántsem teljesen biztonságos az Aranyhegyi lakótelep környékén való közlekedés, de komoly előrehaladást jelent az újonnan megépült 300 m-es járdaszakasz.

A teljesen új járdaszakasz és a buszmegálló öböl, valamint az ehhez kapcsolódó kerékpár tároló ünnepélyes átadására a mai napon (július 11-én) került sor.

- Nem is gondoltuk volna, hogy ilyen szép környezetet tudnak varázsolni a járdaépítés munkálatai mellett ezen a hosszú évtizedek óta elgazosodott, elburjánzott részen. Arról nem is beszélve, hogy saját szemünkkel láttuk milyen masszív alapokon nyugszik a gyalogosok biztonságos közlekedését szolgáló új útszakasz – nyilatkozták lapunknak az avatási ünnepségen megjelent helybeli lakosok.

Horváth Gábort a térség önkormányzati képviselőjét a nemzeti színű szalag átvágását követően az Aranyhegyi városrészt érintő eddigi és a további fejlesztési lehetőségeiről kérdeztük.

- 2016. tavaszán fogalmazódott meg a kérdés bennem, hogy az Aranyhegyi lakóövezet biztonságát, hogyan is lehetne fejleszteni. Első lépésként a térfigyelő kamerák kiépítése történt meg. Következő cél pedig a lakóövezetben található két buszmegálló megközelítésének biztonságossá tétele volt, hiszen az itt lakók többsége napi rendszerességgel használja a tömegközlekedést. A mai napon átadásra került - az ÚT-ÉP-KER Kft. által kivitelezett, 23 millió forint összköltségű, 300 m hosszú járdaszakasz, mely mintegy másfél méter szélességben, térkő burkolattal épült - ezt a funkciót tökéletesen el fogja látni a jövőben – mondta el kérdésünkre a képviselő.

A jövőbeni tervekkel kapcsolatban pedig elárulta, hogy az Aranyhegyi lakótelep és a vele szemben lévő Aranyhegyi Csárda között szeretné, ha az átkelés biztonságossá válhatna. Ehhez azonban nagyon átgondolt, több szempontot is figyelembe vevő tervek szükségesek és természetesen az anyagi forrást is elő kell teremteni a megvalósításhoz.

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2018. Szeptember 24. 20:06, hétfő | Helyi

Móra Ferenc Művelődési Központ októberi programja

A Móra Ferenc Művelődési Központ szeretettel meghívja 2018 októberi rendezvényeire.

2018. Szeptember 24. 14:00, hétfő | Helyi

A Mária-kertbe lépve átölel bennünket a múlt, a jelen és a jövő

A Sarlós Boldogasszony Templom plébániaudvarán kialakított Mária-kertet szeptember 23-án szentelték fel.

2018. Szeptember 24. 12:58, hétfő | Helyi

Kész cirkusz - az Exit Cirkusz Félegyházán

Az Exit Cirkusz vadonatúj műsorral vendégszerepel Kiskunfélegyházán 2018. október 2-től és 4-ig a Vásártéren.

2018. Szeptember 24. 07:27, hétfő | Helyi

Amiről a lottómilliárdosok nem beszélnek: tragédia a pénz nyomában

Szombat este az Ötöslottón egyvalaki megnyerte az 1 milliárt 846 milliós álomnyereményt.