Városlista
2018. július 18, szerda - Frigyes

Hírek

2018. Július 11. 15:16, szerda | Helyi
Forrás: Adrienn

Egy lépéssel közelebb kerültek a biztonságos közlekedéshez az Aranyhegyi lakótelepen élők

Egy lépéssel közelebb kerültek a biztonságos közlekedéshez az Aranyhegyi lakótelepen élők

Noha még korántsem teljesen biztonságos az Aranyhegyi lakótelep környékén való közlekedés, de komoly előrehaladást jelent az újonnan megépült 300 m-es járdaszakasz.

A teljesen új járdaszakasz és a buszmegálló öböl, valamint az ehhez kapcsolódó kerékpár tároló ünnepélyes átadására a mai napon (július 11-én) került sor.

- Nem is gondoltuk volna, hogy ilyen szép környezetet tudnak varázsolni a járdaépítés munkálatai mellett ezen a hosszú évtizedek óta elgazosodott, elburjánzott részen. Arról nem is beszélve, hogy saját szemünkkel láttuk milyen masszív alapokon nyugszik a gyalogosok biztonságos közlekedését szolgáló új útszakasz – nyilatkozták lapunknak az avatási ünnepségen megjelent helybeli lakosok.

Horváth Gábort a térség önkormányzati képviselőjét a nemzeti színű szalag átvágását követően az Aranyhegyi városrészt érintő eddigi és a további fejlesztési lehetőségeiről kérdeztük.

- 2016. tavaszán fogalmazódott meg a kérdés bennem, hogy az Aranyhegyi lakóövezet biztonságát, hogyan is lehetne fejleszteni. Első lépésként a térfigyelő kamerák kiépítése történt meg. Következő cél pedig a lakóövezetben található két buszmegálló megközelítésének biztonságossá tétele volt, hiszen az itt lakók többsége napi rendszerességgel használja a tömegközlekedést. A mai napon átadásra került - az ÚT-ÉP-KER Kft. által kivitelezett, 23 millió forint összköltségű, 300 m hosszú járdaszakasz, mely mintegy másfél méter szélességben, térkő burkolattal épült - ezt a funkciót tökéletesen el fogja látni a jövőben – mondta el kérdésünkre a képviselő.

A jövőbeni tervekkel kapcsolatban pedig elárulta, hogy az Aranyhegyi lakótelep és a vele szemben lévő Aranyhegyi Csárda között szeretné, ha az átkelés biztonságossá válhatna. Ehhez azonban nagyon átgondolt, több szempontot is figyelembe vevő tervek szükségesek és természetesen az anyagi forrást is elő kell teremteni a megvalósításhoz.

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2018. Július 18. 11:37, szerda | Helyi

10 pénzgyilkos szokás, amitől totális csőd lesz a családi nyaralás

Nyaralás közben sokan hajlamosak arra, hogy bővebbre engedjék a nadrágszíjat...

2018. Július 18. 11:26, szerda | Helyi

Platán, vadgesztenye és hársfák növényvédelmi permetezése

A Polgármesteri Hivatal Városüzemeltetési Osztálya értesíti a tisztelt lakosságot, hogy a platán, vadgesztenye, és hársfák növényvédelmi permetezésére 2018. augusztus 6. napján kerül sor.

2018. Július 18. 11:22, szerda | Helyi

Félegyházi Napok – kultúra és szórakozás a nyár végén

Feleleveníti a város az egykori, közkedvelt Félegyházi Napok hagyományát.

2018. Július 18. 09:34, szerda | Helyi

Receptre fel! Bács-Kiskun

Fedezzük fel újra nagyanyáink konyháját!