Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2018. Április 08. 10:00, vasárnap | Helyi
Forrás: BAON

Egy jó Kecelt győzött le a Félegyháza

Egy jó Kecelt győzött le a Félegyháza

Két, tavasszal még veretlen csapat találkozott a megyei első osztályban, a 20. fordulóban.

A végig jó iramú, változatos mérkőzésen csak a Kiskunfélegyháza talált a kapuba, így megérdemelten tartotta otthon a három pontot.

A kezdést jelző sípszótól azonnal kemény, férfias küzdelem vette kezdetét. Helyzetet egyik oldalon sem sikerült kialakítani, így a hazaiak némileg váratlanul szerezték meg a 13. percben a vezetést. Koncz Zsolt emelt remek ütemben a védők mögé kiugró Szabó Attila elé, aki egyből a kapu jobb oldalába emelte a kilépő Eifert fölött a labdát. 1–0. Öt percre rá Magony adott be jobbról, Kadosa középről a kapusba lőtt. A 22. percben Koncz szögletét követően a berobbanó Vojtovics lőtt kapura, Eifert védett. A 23. percben egyenlítési lehetőséget szalasztott el a vendégcsapat. Varga kapott remek kiugratást, a jobbösszekötő helyén vezethette a hazai kapusra a labdát, elgurítania azonban nem sikerült Oroszi mellett. A 29. percben növelte az előnyét a hazai gárda. Magony harcolt meg két védő között egy labdáért a jobb oldali szögletzászlónál, sikerült beadnia, Szabó Attila jobbal egyből átemelt a bal oldalra, Huszka pedig a jobb sarokba fejelt. 2–0. Ezt követően a félidő hátralévő részében enyhe nyomást gyakorolt a Kecel, mindenáron próbáltak szépíteni. A 40. percben ide-oda pattogott a hazai tizenhatoson belül a labda, végül Kerezsi lőhetett középről, tizennyolc méterről, Oroszi azonban a helyén volt. Az első játékrész utolsó perceiben két, a 16-os előteréből elvégzett keceli szabadrúgás okozott izgalmakat.

A második félidőben is változatos volt a játék képe. Keceli nyomással indult a negyvenöt perc, aztán idővel átvette az irányítást a hazai csapat. A 60. percben Lőrincz a jobb oldalon egy csel után tíz méterről lőtt, Eifert szögletre ütötte a labdát. Két percre rá a vendég Varga két csel után jobbról, tizenöt méterről az oldalhálót zörgette meg. Öt percre rá a csereként beálló Herczeg Róbert első labdaérintése az a szabadrúgás volt, amely nyomán a labda a hazai sorfalról pattant a jobb alsó sarok mellé. Ezt követően újra a Kecel rohamozott, a Félegyháza sziklaszilárd hátsó alakzata azonban nem hagyta, hogy Kis Péter fiai helyzeteket dolgozzanak ki. A 75. percben Huszka lőtt jobbról, éles szögből kapura, labdája elsuhant a gólvonal előtt. A 78. percben ismét Varga lőtt jobbról, Oroszi ezúttal is védett. A 81. percben állt a legközelebb a szépítéshez a vendégcsapat, Herczeg Róbert beadása után Sendula Péter fejelhetett közelről kapura, de nem találta el elég jól a labdát. A helyzetek sorát Vojtovics zárta a 91. percben, közelről leadott lövését azonban Eifert bravúrral hárította.

Élvezetes, szoros meccset játszott egymással a két csapat, a Kiskunfélegyháza megérdemelten győzött az utolsó percig küzdő Kecel ellen.

Kiskunfélegyházi HTK–Kecel FC 2–0 (2–0)
Kiskunfélegyháza, 150 néző, vezette: Hagymási (Katona, Tóth I.)
KHTK: Oroszi – Huszka, Magony, Kadosa (Zs. Juhász 77.), Koncz Zs., Valkai, Marsa (Lőrincz 58.), Koncz M. (Ábel 85.), Szabó A. (Nagy V. 53.), Tóth I. István, Vojtovics. Játékos-edző: Koncz Zsolt
Kecel: Eifert – Nagy G., Vata (Herczeg G. 78.), Urlauber (Doszpod 58.), Kerezsi (Papp 74.), Sendula P., Varga, Bajnok (Vágó 80.), Sendula J., Herczeg P., Gazsi (Herczeg R. 67.) Edző: Kis Péter
Gól: Szabó A. 13., Huszka 29. perc.

(Forrás: BAON)

Címkék: foci, futball, labdarúgás

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 26. 20:25, péntek | Helyi

Tavaszi virágünnep Kiskunfélegyházán

Ne feledje! Holnap (április 27-én) dísznövény- és kézműves vásárral, valamint kulturális programokkal egybekötött tavaszi virágünnepre várják az Érdeklődőket Hattyúház előtti sétánytól egészen a Béke-térig.

2024. Április 26. 20:05, péntek | Helyi

Természettudományos siker

A Tiszaalpári Árpád Fejedelem Általános Iskola az idén is meghirdette a \"Kistérségi természetismereti versenyt\"

2024. Április 26. 19:04, péntek | Helyi

Ajándékban részesültek városunk középiskoláinak végzősei

Kiskunfélegyháza 250. évfordulójára készült jubileumi könyv egy-egy példányával jutalmazta városunk végzős középiskolásait Csányi József polgármester.

2024. Április 26. 13:44, péntek | Helyi

„Te szedd” akció!

A kiskunfélegyházi Batthyány Lajos Általános Iskola is csatlakozott a „Te Szedd! – Önkéntesen a tiszta Magyarországért” akcióhoz.