Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2018. Szeptember 01. 08:57, szombat | Helyi
Forrás: hirado.hu

Egy hónapos razzia kezdődik az autópályákon

Egy hónapos razzia kezdődik az autópályákon

Egy hónapos razziát tart az autópályákon és az autóutakon a rendőrség.

A szokásosnál jóval több traffipaxszal mérik majd a sebességet, sőt bevetik a „civilnek álcázott” kocsikat is. A rendőrség tapasztalatai szerint továbbra is sok a szabálytalan sofőr, rengetegen mennek gyorsabban a megengedettnél, így megnőtt a balesetek száma is.

Kezdődik a gyorshajtók kiszűrésére indított akció. A következő egy hónapban a gyorsforgalmi utak többségén fokozottan ellenőrzik, hogy az autósok betartják-e a megengedett sebességet. A rendőrök többek között az M1-esen, az M5-ösön, az M7-esen, de például M85-ösön is ellenőriznek.

A mostani akcióban továbbra is felhasználják a kiépített Véda kamerarendszer adatait is. A tapasztalatok szerint sokan ezeknél sem lassítanak, pedig jól látható tábla jelzi, hogy mérik a sebességet.

Idén eddig a rendőrök már több mint 300 ezer gyorshajtást regisztráltak, és majdnem 9 milliárd forint pénzbírságot szabtak ki. A rendőrség arra hívja fel a figyelmet, hogy a közlekedési szabályok mindenki biztonságát szolgálják.

Az akció a tervek szerint szeptember végéig tart, de a rendőrség nem zárja ki, hogy meghosszabbítják.

Címkék: Autópálya, razzia

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 26. 20:25, péntek | Helyi

Tavaszi virágünnep Kiskunfélegyházán

Ne feledje! Holnap (április 27-én) dísznövény- és kézműves vásárral, valamint kulturális programokkal egybekötött tavaszi virágünnepre várják az Érdeklődőket Hattyúház előtti sétánytól egészen a Béke-térig.

2024. Április 26. 20:05, péntek | Helyi

Természettudományos siker

A Tiszaalpári Árpád Fejedelem Általános Iskola az idén is meghirdette a \"Kistérségi természetismereti versenyt\"

2024. Április 26. 19:04, péntek | Helyi

Ajándékban részesültek városunk középiskoláinak végzősei

Kiskunfélegyháza 250. évfordulójára készült jubileumi könyv egy-egy példányával jutalmazta városunk végzős középiskolásait Csányi József polgármester.

2024. Április 26. 13:44, péntek | Helyi

„Te szedd” akció!

A kiskunfélegyházi Batthyány Lajos Általános Iskola is csatlakozott a „Te Szedd! – Önkéntesen a tiszta Magyarországért” akcióhoz.