Városlista
2019. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2018. Szeptember 12. 09:43, szerda | Helyi
Forrás: Adrienn

Egészségben megöregedni

Egészségben megöregedni

E címmel tartott előadást prof. dr. Dinya Zoltán szeptember 11-én a Petőfi Sándor Városi Könyvtárban.

A Kiskunfélegyházi Mozgáskorlátozott Egyesület részére a Humanum Salma Humanitarius Alapítvány mindig igyekszik érdekes programokat szervezni. Ezúttal Némedi-Varga Beatrix alapítványi tag meghívására érkezett városunkba prof. dr. Dinya Zoltán, aki hasznos információkat tartalmazó életmódszemléletet ajándékozott nemcsak azoknak, akik már betegséggel élnek, hanem mindazoknak is, akik számára eljött az idő, hogy tegyenek egészségük megtartásáért.

Az egészséges életmód kialakításának alapjait a professzor a szervezet alkalmazkodóképességének fejlesztésében és természetes egyensúlyának fenntartásában határozta meg, melyet egészségtudatos életmóddal, fizikai aktivitással és agyhasználattal, tanulással tudunk elérni.

Míg a fizikai aktivitás, a mozgás, sport, valamint a tanulás egyértelmű mindenki számára, addig a táplálkozás nem az, hiszen számos tévhit kering e témában. A professzor a legegészségesebb étkezés alapjaként a 20% gabona, 30% zöldség, 30% gyümölcs, 20% fehérje fogyasztását ajánlotta, mely hozzásegíti a szervezetet a szükséges nyomelemek, ásványi anyagok, szénhidrátok, vitaminok, keményítők, cukrok hozzájutásához.

Az egészségtudatos táplálkozáson és életmódon alapuló kiegészítő terápia mellett azonban a hagyományos orvoslásra is mindig szükség lesz. A kettő egységét nevezzük integrált terápiának, melynek segítségével eljutunk a gyógyuláshoz, illetve a betegségek rizikójának csökkentéséhez – magyarázta a professzor.

Az előadás többi részében a megjelentek a különféle táplálékok körül keringő tévhitekről informálódhattak, valamint útmutatást kaptak az egészséges életmód kialakításának lehetőségeihez, egészségük fenntartásához, valamint az „ételem a gyógyszerem” elv alapjára épülő gyógyuláshoz és egészséges életre való törekvéshez.

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2019. Április 26. 11:57, péntek | Helyi

Nagyot fordul az időjárás

Ma még országszerte élvezhetjük a napsütést és a már-már nyárias időt, a hétvégén azonban ismét komorabb arcát fordítja felénk a természet.

2019. Április 26. 11:32, péntek | Helyi

Abszolút siker az ÁSZÉV döntőjén: Berente Ottó országos első helyezett!

2019. április 8-án és 9-én zajlott az Ágazati Szakmai Érettségi Tantárgyak Versenyének országos döntője.

2019. Április 26. 11:27, péntek | Helyi

Álláshirdetés

A Félegyházi Városfenntartó Nonprofit Kft. felvételt hirdet az alábbi munkakörökre:

2019. Április 26. 09:02, péntek | Helyi

Hatalmas siker a Húsipari Termékgyártó SZKTV döntőjén, az Agrár Szakma Sztár Fesztiválon

A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara és az Innovációs és Technológiai Minisztérium támogatásával 2019. április 15-16. között első alkalommal rendezték meg az Agrár Szakma Sztár Fesztivált.