Városlista
2024. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Hírek

2018. Szeptember 12. 09:43, szerda | Helyi
Forrás: Adrienn

Egészségben megöregedni

Egészségben megöregedni

E címmel tartott előadást prof. dr. Dinya Zoltán szeptember 11-én a Petőfi Sándor Városi Könyvtárban.

A Kiskunfélegyházi Mozgáskorlátozott Egyesület részére a Humanum Salma Humanitarius Alapítvány mindig igyekszik érdekes programokat szervezni. Ezúttal Némedi-Varga Beatrix alapítványi tag meghívására érkezett városunkba prof. dr. Dinya Zoltán, aki hasznos információkat tartalmazó életmódszemléletet ajándékozott nemcsak azoknak, akik már betegséggel élnek, hanem mindazoknak is, akik számára eljött az idő, hogy tegyenek egészségük megtartásáért.

Az egészséges életmód kialakításának alapjait a professzor a szervezet alkalmazkodóképességének fejlesztésében és természetes egyensúlyának fenntartásában határozta meg, melyet egészségtudatos életmóddal, fizikai aktivitással és agyhasználattal, tanulással tudunk elérni.

Míg a fizikai aktivitás, a mozgás, sport, valamint a tanulás egyértelmű mindenki számára, addig a táplálkozás nem az, hiszen számos tévhit kering e témában. A professzor a legegészségesebb étkezés alapjaként a 20% gabona, 30% zöldség, 30% gyümölcs, 20% fehérje fogyasztását ajánlotta, mely hozzásegíti a szervezetet a szükséges nyomelemek, ásványi anyagok, szénhidrátok, vitaminok, keményítők, cukrok hozzájutásához.

Az egészségtudatos táplálkozáson és életmódon alapuló kiegészítő terápia mellett azonban a hagyományos orvoslásra is mindig szükség lesz. A kettő egységét nevezzük integrált terápiának, melynek segítségével eljutunk a gyógyuláshoz, illetve a betegségek rizikójának csökkentéséhez – magyarázta a professzor.

Az előadás többi részében a megjelentek a különféle táplálékok körül keringő tévhitekről informálódhattak, valamint útmutatást kaptak az egészséges életmód kialakításának lehetőségeihez, egészségük fenntartásához, valamint az „ételem a gyógyszerem” elv alapjára épülő gyógyuláshoz és egészséges életre való törekvéshez.

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 20. 08:00, szombat | Helyi

Mozogj sokat, érezd jól magad

„Mozogj sokat, érezd jól magad” mottóval szervezte meg az MDSZ a Diákolimpia Junior Fesztivált 2024. április 17-én a Kész Aréna Sportcsarnokban az I. és II. korcsoportos gyerekeknek.

2024. Április 19. 15:23, péntek | Helyi

Muzsikál az erdő 2024

Május 10. és 12. között Kecskemét és Lakitelek-Tőserdő térségében is megszervezik a „Muzsikál az erdő” elnevezésű rendezvényt.

2024. Április 19. 15:20, péntek | Helyi

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén

A hőmérséklet csúcsértéke 11-18 Celsius-fok között alakul, és hajnalban visszatérnek a gyenge fagyok.

2024. Április 19. 15:09, péntek | Helyi

Újabb Balázs Árpád AMI - Battyány iskolás diák sikere

Hétfőn Szegeden, a Király-König Péter Zenei Alapfokú Művészeti Iskolában rendezte meg a Fesztivál Akadémia a II. Halász Ferenc Tehetségkutató versenyt.