Városlista
2018. november 16, péntek - Ödön

Hírek

2018. Szeptember 12. 09:43, szerda | Helyi
Forrás: Adrienn

Egészségben megöregedni

Egészségben megöregedni

E címmel tartott előadást prof. dr. Dinya Zoltán szeptember 11-én a Petőfi Sándor Városi Könyvtárban.

A Kiskunfélegyházi Mozgáskorlátozott Egyesület részére a Humanum Salma Humanitarius Alapítvány mindig igyekszik érdekes programokat szervezni. Ezúttal Némedi-Varga Beatrix alapítványi tag meghívására érkezett városunkba prof. dr. Dinya Zoltán, aki hasznos információkat tartalmazó életmódszemléletet ajándékozott nemcsak azoknak, akik már betegséggel élnek, hanem mindazoknak is, akik számára eljött az idő, hogy tegyenek egészségük megtartásáért.

Az egészséges életmód kialakításának alapjait a professzor a szervezet alkalmazkodóképességének fejlesztésében és természetes egyensúlyának fenntartásában határozta meg, melyet egészségtudatos életmóddal, fizikai aktivitással és agyhasználattal, tanulással tudunk elérni.

Míg a fizikai aktivitás, a mozgás, sport, valamint a tanulás egyértelmű mindenki számára, addig a táplálkozás nem az, hiszen számos tévhit kering e témában. A professzor a legegészségesebb étkezés alapjaként a 20% gabona, 30% zöldség, 30% gyümölcs, 20% fehérje fogyasztását ajánlotta, mely hozzásegíti a szervezetet a szükséges nyomelemek, ásványi anyagok, szénhidrátok, vitaminok, keményítők, cukrok hozzájutásához.

Az egészségtudatos táplálkozáson és életmódon alapuló kiegészítő terápia mellett azonban a hagyományos orvoslásra is mindig szükség lesz. A kettő egységét nevezzük integrált terápiának, melynek segítségével eljutunk a gyógyuláshoz, illetve a betegségek rizikójának csökkentéséhez – magyarázta a professzor.

Az előadás többi részében a megjelentek a különféle táplálékok körül keringő tévhitekről informálódhattak, valamint útmutatást kaptak az egészséges életmód kialakításának lehetőségeihez, egészségük fenntartásához, valamint az „ételem a gyógyszerem” elv alapjára épülő gyógyuláshoz és egészséges életre való törekvéshez.

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2018. November 15. 20:18, csütörtök | Helyi

Humánmeteo: fejfájós péntek jön

Pénteken nem érkezik front, de főként reggel és még az ezt követő időszakban is az ízületi panaszok felerősödésére lehet számítani.

2018. November 15. 20:01, csütörtök | Helyi

Sarkalatos kérdésekre kaptak választ a selymesiek

Lakossági fórumot tartott a 10. számú választókerület önkormányzati képviselője Ván Jenő november 13-án Selymesben, a közösségi házban.

2018. November 15. 16:49, csütörtök | Helyi

A táplálkozás és az egészség megváltozott világunkban

A feldolgozott élelmiszerek és az ipari takarmányon nevelt állatok termékeinek hatása az emberi szervezetre - Mester Károly agrármérnök 2018. november 22-én 17 órakor tart előadást a Szakmaközi Művelődési Házban.

2018. November 15. 16:20, csütörtök | Helyi

Gépjárművezetői állás

Köztisztasági takarítógép vezetésére gépjárművezetőt keresnek.