Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2017. December 22. 14:31, péntek | Helyi
Forrás: Adrienn

Édes ajándék Karácsonyra a félegyházi méhész klubtól

Édes ajándék Karácsonyra a félegyházi méhész klubtól

December 22-én adta át Huszka Zsolt méhész a Félegyházi Méhész Klub adományát – nevezetesen 17 kg mézet – a Családok Átmeneti Otthonának lakói számára.

Mint ahogy azt Huszka Zsolt az átadást megelőzően elmondta, az ötlet onnan származik, hogy az OMME Észak Bács Kiskun Megyei Szervezete évek óta támogat szociális intézményeket mind anyagilag, mind pedig mézadománnyal. Ezen elgondolkodva a félegyházi méhészek is elhatározták, hogy csatlakoznak a kezdeményezéshez és mézet adományoznak egy helyi szociális intézménynek. A választásuk idén a Családok Átmeneti Otthonára esett, ahová az 5 méhész felajánlása karácsonyi ajándékként érkezett meg a lakók számára.

Kiss-Fekete Katalin Anett, az otthon szakmai vezetője hálásan fogadta az adományt. A vele készített interjúban pedig elmondta, hogy nagyon sok segítséget kapnak mind a közintézményektől, a különféle szervezetektől, de a magánszemélyektől is. A könyvtár például minden évben rendez gyűjtést karácsony táján az otthon számára, idén pedig már az iskolák is csatlakoztak a kezdeményezéshez. A Waldorf Iskolából például kiemelt számú adomány érkezett idén így például játékok, ruházat stb.

Azt is elmondta lapunknak az otthon vezetője, hogy jelenleg 11 család lakik az otthonban, akik nagyon örülnek minden adománynak, de leginkább az ágynemű az, ami mindig kell, és amiből jelenleg is nagyon kevés van.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 29. 07:39, hétfő | Helyi

Már csak Bács-Kiskun vármegyében maradt érvényben a tűzgyújtási tilalom

A csapadékos időjárásnak köszönhetően csökkent a tűzveszély, ezért csütörtöktől Bács-Kiskun vármegye kivételével mindenütt visszavonják a tűzgyújtási tilalmat

2024. Április 29. 07:37, hétfő | Helyi

Élvezzük ki a nyárias időt, amíg lehet

Anticiklon alakítja a következő napok időjárását is, majd csütörtökön nedvesebb levegő érkezik, és többfelé fordulhat elő zápor, zivatar az országban.

2024. Április 28. 12:06, vasárnap | Helyi

Hírek az Ótemplomból

2024. április 28. - HÚSVÉT 5. VASÁRNAPJA

2024. Április 28. 09:17, vasárnap | Helyi

Hírek a Szent István templomból

2024. április 28. - HÚSVÉT 5. VASÁRNAPJA