Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2018. Szeptember 28. 11:02, péntek | Bulvár
Forrás: infovárosok/Rlm

Dobogóig pörgette kockáját a magyar rubikos

Dobogóig pörgette kockáját a magyar rubikos

Óriási magyar siker a Red Bull Rubik-kocka világbajnokságon

Elképesztő magyar sikerrel zárult az első Red Bull Rubik-kocka világbajnokság. A budapesti döntőt követően háromtagú magyar alakulat utazhatott tovább a bostoni fináléra, hogy versenybe szálljanak a bajnoki címért és a több millió forintos fődíjért. Szakály Anna, Bózsing Hunor és Barta Ádám nem csak életre szóló élményekkel tértek haza, de egyiküknek egy ezüstöt is sikerült bezsebelni a tengeren túlról. Az újrakeveréses számban versenyző Barta Ádám ugyanis egy játékos kivételével mindenkit maga mögé utasított a mezőnyben.

12 országból, több mint 50 gyorskezű versenyző érkezett az első Red Bull Rubik-kocka világbajnokság bostoni fináléjára. A világ legjobb kockásai közül végül a 22 éves ausztrál Feliks Zemdegs tartolt a mezőnyben, aki megdöntve minden rekordot, mindössze öt másodperc alatt pörgette ki a kockát. Természetesen a magyar találmánynak szentelt bajnokságról nem hiányozhattak a magyar színekben versenyző játékosok sem: Szakály Anna, Bózsing Hunor és Barta Ádám nem akárhogy pörgették kockáikat a legendás feltaláló, Rubik Ernő előtt.



Bózsing Hunor idén májusban a férfiak közül az egykezes és a 3x3-as fordulókban is győzött hazai terepen. Ezúttal ismét az egykezes kategóriában remekelt, és egészen a döntőig sikerült eljutnia, ahol bár végül dobogóra nem állhatott, a verseny minden percét élvezte. „Szuper volt a szervezés, a verseny helyszíne. Sokan nem is gondolnák, hogy mennyit számít egy ilyen versenyen a megvilágítás, itt ez tökéletes volt. Izgalmas volt maga a formátum is, a szemtől szembe versenyzés. Plusz, olyan legendás kockásokkal találkozhattam, akiknek a nevét már öt-tíz éve ismerem. Igazán profi társaságba kerültünk” – árulta el a magyar versenyző, aki minden eddiginél motiváltabban gondol a további versenyekre.

Barta Ádám az újrakeveréses különszámban mutatta meg tehetségét. Ez azt jelenti, hogy a magyar versenyző két kockával állt az időmérő óra mellett, egy kevert és egy már kirakott kockával a kezében. A cél, hogy a kirakott kockát minél gyorsabban abba az állapotba hozza a játékos, amelyben a megkevertet találta. Ebben a versenyszámban Ádámnak csak egy riválisát nem sikerült legyőznie, így végül a dobogó második fokára állhatott fel. „Minimálisan bánkódom, hogy nem jött össze, de nagyon sok faktor szerepet játszott ebben, például a szerencse és az idegek harca is. Összességében nagyon elégedett vagyok, és azt hiszem, lassan sikerül felfognom, mit is jelent az eredmény, amit sikerült elérnem” – mesélte Ádám, akinek volt már korábbról versenytapasztalata, így megtanulta kezelni ezeket a helyzeteket. „Ilyenkor ki kell zárni a külvilágot, ugyanúgy kell kockázni, mintha az ember otthon lenne vagy éppen a metrón ülne.”

Címkék: rubik-kocka, verseny

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 06:00, csütörtök | Bulvár

Elszabadult katonalovak okoztak sérüléseket és károkat Londonban

Elszabadult katonalovak okoztak személyi sérüléseket és jelentős anyagi károkat szerdán London belvárosában. Három sérült katonát és egy civilt kórházba kellett szállítani.

2024. Április 23. 06:43, kedd | Bulvár

A szicíliai maffiavezér álnéven udvarolt nőknek a közösségi oldalakon

Agglegény orvosként regisztrálta magát, és nőkkel keresett kapcsolatot a legnagyobb közösségi oldalakon Mattia Messina Denaro, a Cosa Nostra szicíliai maffiaszervezet volt vezetője - hozták nyilvánosságra a hatóságok hétfőn.

2024. Április 21. 11:26, vasárnap | Bulvár

Médiakutató: korszakalkotó a Delta mesterséges intelligenciával alkotott műsorvezetőjének megjelenése

Korszakalkotónak nevezte a köztelevízió Delta című műsora mesterséges intelligenciával alkotott szereplőjének felbukkanását Szűts Zoltán médiakutató az M1 aktuális csatorna Ma reggel című műsorában vasárnap.

2024. Április 20. 09:47, szombat | Bulvár

Kizuhant egy hároméves kisgyermek egy emeletes ház ablakából Csepelen

Kizuhant egy hároméves kisgyermek egy emeletes ház ablakából a főváros XXI. kerületében, Csepelen, a Kossuth Lajos utcában pénteken. A gyermeket a mentők kórházba vitték.