Városlista
2024. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Hírek

2017. Május 15. 13:40, hétfő | Helyi
Forrás: Adrienn

Derűre ború, borúra derű

Derűre ború, borúra derű

Leginkább ez jellemezte az immáron 5. alkalommal megrendezésre kerülő Szivárvány Majálist, melyet május 13-án tartottak a Csanyi úti Idősek Otthonában.

Noha a szervezők fel voltak készülve az esős időjárásra, a többszöri alkalommal lezúduló óriási zivatar - felhőszakadással tarkítva - azonban megpecsételte a rendezvényt.

A programok a megnyitótól számítva a déli órákig zavartalanul zajlottak. A színpad sosem volt üres, sorra léptek fel városunk iskolásai és különböző tánccsoportjai, úgy mint a Mazsorett Együttes, a Főnix Dance Táncstúdió, de képviseltették magukat a Szivárvány Idősek Klubja, valamint a Kunplast Nyugdíjas Klub is. A reggeli első produkció után – melyen a Kiskunfélegyházi Koncert Fúvószenekart hallhatták a megjelentek – Csányi József polgármester, Gálig Erzsébet a Szivárvány Személyes Gondoskodást Nyújtó Intézet vezetője, valamint az egyik fő szervező Bozókiné Tóth Gabriella köszöntötte a népes számban megjelent közönséget.

Csányi József polgármester örömmel konstatálta, hogy a rendezvényen a fiatalok és a kevésbé fiatalok milyen összhangban tudnak együttműködni annak érdekében, hogy a Szivárvány Majálison mindenki jól érezhesse magát. A polgármester külön megköszönte az otthonban dolgozók áldozatkész munkáját, mellyel egész évben, fáradtságot nem ismerve ápolják a bentlakókat, gondoskodnak megfelelő életkörülményeikről. Kivétel nélkül minden dolgozó erőn felül vállalt ezen jeles esemény megrendezésekor is. Munkájuk azonban meghozta gyümölcsét, mert ezáltal olyan szórakozási és kikapcsolódási lehetőséget tudnak biztosítani a bentlakóknak, valamint azok hozzátartozóinak is, mely nem mindennapi.

Gálig Erzsébet a Szivárvány Személyes Gondoskodást Nyújtó Intézmény vezetője beszédében elmondta, hogy miért is jött létre a Szivárvány Majális anno 5 évvel ezelőtt. Sajnos nagyon sokan állapotuk miatt már nem tudnak kimozdulni a hasonló rendezvényekre, így ez a „házhoz jövő majális” kiváló alkalom ezeknek az embereknek a szórakoztatására, valamint a városi emberek is képet kaphatnak arról, hogy milyen érzés egy idősek otthonában dolgozni vagy élni.
S noha az itt dolgozók számára óriási erőfeszítés egy-egy ilyen rendezvény megszervezése és lebonyolítása, de elmondásuk szerint annyi szeretetet kapnak a lakóktól mely kárpótolja őket mindenért. Ilyen szeretettel és igyekezettel zajlottak az előkészületek is annak érdekében, hogy az érkező vendégek minél több szórakozási lehetőség közül válogathassanak és a színes programok forgatagában töltsék el kellemesen a napot felnőttek és gyerekek, idősek és fiatalok egyaránt.

Az intézményvezető kitért arra is, hogy a rendezvényből befolyt összeget, illetve a támogatói hozzájárulásukat csakúgy, mint a korábbi években az otthonban élőkre fordítják.

A délelőtti színpadi programokat követően a délután folyamán már csak néhány produkciót tudtak megtartani, mert az időjárás közbeszólt. De akiknek lehetőségük volt még a délelőtt részt venni a rendezvényen, azok legalább pár órát kellemesen eltölthettek az idősek otthonának barátságos udvarán.

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 15:23, péntek | Helyi

Muzsikál az erdő 2024

Május 10. és 12. között Kecskemét és Lakitelek-Tőserdő térségében is megszervezik a „Muzsikál az erdő” elnevezésű rendezvényt.

2024. Április 19. 15:20, péntek | Helyi

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén

A hőmérséklet csúcsértéke 11-18 Celsius-fok között alakul, és hajnalban visszatérnek a gyenge fagyok.

2024. Április 19. 15:09, péntek | Helyi

Újabb Balázs Árpád AMI - Battyány iskolás diák sikere

Hétfőn Szegeden, a Király-König Péter Zenei Alapfokú Művészeti Iskolában rendezte meg a Fesztivál Akadémia a II. Halász Ferenc Tehetségkutató versenyt.

2024. Április 19. 13:59, péntek | Helyi

Anyakönyvi hírek

Az alábbiakban legfrissebb anyakönyvi híreinket olvashatják.