Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2017. Április 19. 08:45, szerda | Helyi
Forrás: Adrienn

Defibrillátorra költötték a jótékonysági bál bevételét

Defibrillátorra költötték a jótékonysági bál bevételét

A Kiskunfélegyházi Közgazdasági Szakközépiskola a 2016. év végi jótékonysági báljának bevételén egy automata defibrillátort vásárolt.

Az életmentő eszköz beszerzésének sajnos szomorú előzménye van az iskolában. Néhány évvel ezelőtt ugyanis az testnevelésórán összeesett és meghalt az iskola egyik tizenegyedikes diákja. Így született meg az a gondolat, hogy a minden évben megrendezésre kerülő jótékonysági bál bevételéből ezúttal egy defibrillátort vásárol az iskola, amelyet a szomszédos iskolákkal közösen használnak majd az elkövetkező idő – mondta el Tasi Judit, a Kiskunhalasi Szakképzési Centrum Kiskunfélegyházi Közgazdasági Szakgimnázium tagintézményének igazgatója az átadás napján.

Az életmentő eszköz használatát már az átadáskor - az elmúlt héten – elsajátította minden osztályból egy diák, aki emellett az újraélesztést is megtanulta. De a pedagógusok ösztönzik a fiatalokat, hogy mindenki tanulja meg az alapvető életmentő szabályokat és természetesen a defibrillátor használatát is.
Az igazgatónő arról is beszámolt, hogy a bál bevételéből nemcsak erre jutott pénz, hanem új fénymásolót és a diákok számára a folyosóra új, kényelmes bútorokat is vásároltak.

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 21:11, csütörtök | Helyi

105. születésnapját ünnepelte Erzsike néni

Kiskunfélegyháza legidősebb polgára betöltötte 95. életévét.

2024. Április 25. 19:54, csütörtök | Helyi

Anyakönyvi hírek

Az alábbiakban legfrissebb anyakönyvi híreinket olvashatják.

2024. Április 24. 14:04, szerda | Helyi

Gyermekrajzpályázatot hirdet a MÁV a balesetek megelőzése érdekében

A MÁV és az ORFK-Országos Balesetmegelőzési Bizottság közös gyermekrajzpályázatot hirdet iskolásoknak, amelynek témája a biztonságos közlekedés - közölték a szervezők az MTI-vel szerdán.

2024. Április 24. 12:16, szerda | Helyi

Idén is megrendezik a Fülemülék éjszakája programsorozatot

A Fülemülék éjszakája országos rendezvénysorozatra április második felétől május végéig országszerte számos helyszínen várják a madarászok az érdeklődőket.