Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2011. December 13. 14:05, kedd | Sport
Forrás: mno.hu

Debrecen a magyar futball fellegvára

Debrecen a magyar futball fellegvára

A bajnokság legeredményesebb csapata, a Debrecen, amely veretlen és idegenben csak egy gólt kapott. A FourFourTwo kielemezte, hogyan teljesítettek otthon és idegenben az NB I csapatai az ősszel.

Hazai pályán

Három város büszkélkedhet azzal, hogy csapatától senki sem tudta elvinni a három bajnoki pontot. A Debreceni VSC az Oláh Gábor utcában lejátszott kilenc mérkőzéséből nyolcat megnyert, és csak a Budapest Honvéd ellen hullajtott el két egységet. Az újonc Pécs öt győzelem mellett négy döntetlent játszott Pécsett, ahol megfordult a Debrecen és a Győr is. Meglepő módon a tabella alsóházában tanyázó Kaposvári Rákóczi is veretlen őszt zárt a Rákóczi Stadionban. Sisa Tibor legényei kettő megnyert meccset és hét döntetlent produkáltak Somogyban.

A hazai tabella képzeletbeli dobogójának második fokán a Győri ETO áll, amely csak a Honvéd ellen veszített az ETO Parkban. A harmadik a Videoton, egy mérkőzéssel kevesebbet játszva, 7-1-es mutatóval.

Pályaválasztóként a Loki lőtte a legtöbb gólt (28), de a Videoton is jelentős, 25 csapást mért vendégeire. A harmadik az ETO 21, míg a negyedik a DVTK 20 lőtt góllal.

A Vidi otthon nem csak támadni, védekezni is tudott. Ezt hűen tükrözi a hét meccsen bekapott négy gól. Bereteszelte otthon kapuját a Ferencváros (5), a Vasas (5) és a Siófok (5) is.

A Zalaegerszeg lőtte otthonában a legkevesebb gólt, összesen hatot, míg a legtöbbet, 17-et a Paks kapta.

Idegenben

Akkor sem jött zavarba a Loki, ha utaznia kellett, hiszen a bajnokság egyetlen idegenben is veretlen csapataként zárt az ősszel. Nyolc meccséből négyet húzott be és négyszer döntetlent játszott. Idegenben is második a Győr (4-1-3), míg a harmadik a Honvéd (3-3-2). A Videoton négy vereséget is szenvedett, ráadásul gólkülönbsége is negatív.

Sok a nyeretlen csapat. A Vasas és a ZTE kilenc, míg a Kaposvár és a Siófok nyolc idegenben lejátszott meccséből nem tudott egyet sem behúzni. Az Újpest, a Diósgyőr, a Haladás és a Pápa is csak egyet.

A Honvéd volt az ősz legkellemetlenebb vendége, ha a rúgott gólokat tekintjük. Supka Attila csapata 16 alkalommal talált a kapuba. A Kecskemét 13, a Paks 12, míg a Pécs és a ZTE tíz-tíz gólig jutott.

Említésre méltó, hogy a Debrecen egyetlen gólt kapott idegenben, azt pedig Kaposváron.

Vendégségben csak öt találatig jutott az Újpest és a Kaposvár. A Zalaegerszeg 31 gólt kapott, és egyetlen pontot sem szerzett a ZTE Arénától távol.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 26. 16:18, péntek | Sport

Kovács Ádám vezeti a Histo Cup-ban az éves bajnokságot!

Beszélgetés a Formula autók világába nemrég csöppent Kovács Ádámmal.

2024. Április 26. 15:19, péntek | Sport

Valencia után Gender Tamás Junior ismét pályára hajt az Európa-bajnokság második fordulójában, amelynek ezúttal a franciaországi Val

A spanyol szezonnyitó nehézségei után nagy reményekkel vág neki a folytatásnak a fiatal feltörekvő tehetség,

2024. Április 26. 06:49, péntek | Sport

Egygólos előnyben a Veszprém a negyeddöntőben

A Telekom Veszprém házigazdaként csak egyszer vezetett, mégis 32-31-re legyőzte a dán Aalborgot a férfi kézilabda Bajnokok Ligája negyeddöntőjének csütörtöki, első mérkőzésén.

2024. Április 26. 06:45, péntek | Sport

Női labdarúgó MK - Ismét megvédte címét az ETO FC Győr

Ismét megvédte címét az ETO FC Győr a labdarúgó Simple női Magyar Kupában, mivel a csütörtöki döntőben 1-1-es döntetlen után tizenegyesekkel 3-2-re legyőzte az MTK Budapest csapatát az Új Hidegkuti Nándor Stadionban.