Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2015. December 19. 09:01, szombat | Helyi
Forrás: Adrienn

Dallal köszöntötték a karácsonyt a Móra Gimnázium diákjai

Dallal köszöntötték a karácsonyt a Móra Gimnázium diákjai

December 18-án tartották hagyományos karácsonyi hangversenyüket a Móra Gimnázium tanulói a Szent István templomban.

Az ünnepi készülődéshez Juhász István Petőfi kutató, nyugalmazott tanár, városunk díszpolgára magvas tartalommal bíró mondanivalójával méltó útravalóul szolgált.

Mára Sándor szavait idézve: Az életnek értéket csak a szolgálat adhat, amellyel az emberek ügye felé fordulunk. Ez az egyetlen igazság. Ember módján élsz, ha igazságosan élsz. Ha minden cselekedeted és szavad alján a szándék van: nem ártan az embereknek. Ha megkísérelsz feltűnés és hiú szerep nélkül segíteni az embereknek, néha csak azzal, hogy nem mondod tovább, amit mások hazudtak. Néha csak azzal, hogy nem hallgatod el az egyszerű igazságot.

Van valami ami több és értékesebb mint a tudás, becsesebb, mint a jóság, ami mindig önzés is. Ez a valami a tapintat és a gyöngédség. Amíg azt hiszed, hogy lüktet valahol egy szív, mely érted dobog, bocsáss meg az embereknek.
Minden régi bölcselet égető kérdése volt, mi van az ember hatalmában? S egyhangúlag felelték mind: csak a lelke. De ez a hatalom korlátlan! Nem sértheti meg senki, nem veheti el senki, nincs az a zsarnok, nincs az a társadalmi rendszer, természeti törvény, mely megakadályozhatná, hogy lelkünkben szabadok legyünk.

Ezekkel a szavakkal sziklaszilárd igazságokat hintett a hallgatóság elé Juhász István és minden bizonnyal a legmegfelelőbb gondolatok voltak ahhoz, hogy hozzásegítsen minden diákot-tanárt és az ünnepen megjelent érdeklődőt ahhoz, hogy az év legszebb ünnepét valóban igaz szívvel és szeretetben élhesse meg.

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 18. 08:00, csütörtök | Helyi

Szép eredmények a Tudásbajnokságon

A Batthyány Lajos Általános Iskola tanulói közül sokan részt vettek a Tudásbajnokság fordulóiban, közülük többen továbbjutottak a Bács-Kiskun vármegyei fordulóba. Sok szép eredményről számolhatunk be.

2024. Április 17. 19:05, szerda | Helyi

Élénkül a gasztroturizmus Magyarországon a szakértők szerint

Élénkül a gasztroturizmus Magyarországon, egyre többen érkeznek az országba azért, hogy megismerjék a magyar konyha remekeit

2024. Április 17. 15:38, szerda | Helyi

Ujjé a Ligetben nagyszerű

A MEDVE Matek szervezői abban hisznek, hogy izgalmas és élvezettel teli szellemi kihívásokon keresztül bárki közelebb kerülhet a matematika világához.

2024. Április 16. 17:27, kedd | Helyi

Dobogós eredmény országos angol versenyen

Kiemelkedő eredményeket értek el a mórások a HEBE Kft. angol nyelvű országos egyfordulós levelezős egyéni és csapatversenyén.